Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.12.2013.

18:26

Dupla pobeda Zvezde protiv Laborala

Košarkaši Crene zvezde pobedili su Laboral Kuču u Kombank areni sa 81:65 u 9. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Dejana Radonjića, koji je još u prošlom kolu izgubio šansu za plasman u Top16, stigao je tako do skora 3-6 pobedivši španski tim drugi put ove sezone.

Zvezda je sjajno počela meč, imala je u drugoj deonici u nekoliko navrata 21 poen prednosti, a gosti su u trećoj četvrtini spustili na šest.

Ipak, crveno-beli su odbili taj nalet gostiju i na kraju su sasvim zasluženo ostvarili još jedan trijumf u najjačem evropskom takmičenju.

Jaka Blažič odigrao je verovatno najbolji meč od dolaska u Zvezdu. Imao je 24 poena (4-4 trojke) i 4 skoka, a odličnu podršku imao je u Ivanu Radenoviću (11 poena i 8 skokova) i Bobanu Marjanoviću (9 poena i 9 skokova). 11 poena na kraju je imao i Čarls Dženkins. Na drugoj strani, Volter Hodž ubacio je 15, a Hamilton 13 poena.

Zvezda je veoma dobro otvorila duel na oba kraja parketa. Odbrana je odlično funkcionisala, u napadu su Radenović, Marjanović i Nelson vodili glavnu reč u Serđo Skariolo je posle šest minuta morao da zatraži tajm-aut (15:2).

Uspeli su gosti da ubace četiri vezana poena nešto kasnije (17:6), ali to nije mnogo poremetilo Zvezdu koja je nakon prvih deset minuta imala čak +19 (25:6).

Bilo je teško očekivati da Zvezda protiv toliko kvalitetnog tima može da zadrži toliko vođstvo tokom cele utakmice. Početkom druge deonice crveno-beli su imali i 21 poen prednosti (29:8), ali tim Serđa Skariola polako je ulazio u ritam i počeo je da spušta razliku.

Ertel i Plajs postigli su nekoliko vezanih koševa i spustili razliku na 13 (32:19), ali Zvezda nije dozvolila potpuni povratak. Šilb, Radenović i Blažič vodili su crveno-bele u drugoj deonici, a gosti su novi nalet imali u samom finišu.

Ponovo su prišli na -13 minut pred poluvreme, ali usledio je još jedan odličan odgovor Zvezde. Blažič je pogodio trojku, Šilb je dodao još tri poena i ekipa Dejana Radonjića je zadržala i na poluvremenu +19 (45:26).

Za razliku od početka utakmice, početak drugog poluvremena pripao je Laboral Kuči. Kao što je to bio slučaj sa većinom utakmica ove sezone, Zvezda je u trećem periodu ušča u veoma loš ritam.

Postigla je za šest i po minuta samo dva poena, a gosti su to iskoristili i spustili su se na jednocifrenu razliku – 47:38 u 27. minutu.

Zvezda je na trenutak odbila taj nalet, ali dva minuta kasnije nakon poena Hodža bilo je samo šest poena razlike (52:46). Ipak, crveno-beli su ponovo odgovorili na pravi način. Marjanović i Dženkins postigli su vezane koševe i doneli svom timu dvocifrenu prednost pred odlučujućih 10 minuta – 61:51.

Veoma važan je bio start poslednje četvrtine, a Zvezda je krenula odlično. Jaka Blažič vezao je sedam poena i doneo svom timu ponovo velikih 15 razlike (68:53).

To je praktično i rešeno pitanje pobednika, iako su gosti pokušali do kraja sve da se vrate i dođu do pobede. Na kraju, ostaje utisak da su crveno-beli zaslužili da igraju Evroligu i u 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve