Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.12.2013.

19:07

ABA: Mega dobila srpski derbi

Košarkaši Mega Vizure pobedili su Radnički sa 90:87 u dramatičnom meču 10. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Dejana Milojevića sada ima po 5 pobeda i poraza, dok je Radnički u nezavidnnoj situaciji sa skorom 3-7.

Pobednik u Smederevu odlučen je u samom finišu, a Dušan Mlađan je promašio prvo šut za pobedu a onda i za produžetak.

Sjajan je bio u domaćem sastavu Vasa Micić sa 20 poena, 7, skokova, 7 asistencija i indeksom 27 (imao je i 6 izgubljenih). Jokić je dodao 15 poena, Dangubić 14, a Miljenović je imao 8 poena i 4 asistencije. Na drugoj strani, Marinović je bio najbolji sa 19 poena i 12 asistencija, a Sava Lešić dodao je 16 poena.

Ratko Varda ubacio je prvih pet poena za Megu i tako pokrenuo najmlađi tim u Evropi. Međutim, gosti su se brzo vratili zahvaljujući Marinoviću i Kaliniću i imali su minimalnu prednost u osmom minutu (16:15).

Avramović, Micić i Dangubić su tada pokrenuli odličnu seriju domaćeg sastava. Ekipa Dejana Milojevića do kraja prve deonice napravila je seriju 13-4 i imala je osam poena viška nakon prvih deset minuta (28:20).

U drugoj deonici odbrana Mega Vizure praktično nije postojala. Gosti iz Kragujevca ubacili su u tom periodu čak 34 poena i imali su prednost na poluvremenu (54:50).

Dobra stvar posle suspenzije Jaura je što se u tim posle povrede vratio Birčević koji je do poluvremena ubacio 9 poena uz dve trojke. Probudio se i Sava Lešić sa 10 poena, a Marinović je na poluvremenu imao 8 asistencija.

Sa atraktivnom košarkom i nešto slabijim odbranama nastavilo se i u trećoj deonici. Vasa Micić dominirao je u domaćoj ekipi u svim parametrima, pratio ga je Jokić, dok su na drugoj strani odgovarali Marinović i Lešić. Epilog je bila izuzetno izjednačena utakmica, pa je pred poslednjih deset minuta Mega imala dva poena viška (75:73).

Bilo je nakon 30 minuta jasno da će pobednik biti odlučen u neizvesnoj završnici. Gosti iz Kragujevca su trojkom Silija u 33. minutu poveli su sa 77:75, ali na drugoj strani razgoropadio se Nemanja Dangubić.

On je ubacio sedam vezanih poena, uhvatio nekoliko skokova u napadu i doneo svom timu pet poena viška 5 minuta pre kraja (84:79).

Imao je sastav Dejana Milojevića i +4 dva minuta pre kraja, ali je Dimić pogodio trojku i zakomplikovao situaciju (86:85). U samom finišu Radnički je imao priliku i da slavi, ali Mlađan je promašio za dva, a na drugoj strani je Miljenović sa ’penala’ obezbedio pobedu domaćinu (90:87).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve