Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.12.2013.

16:55

Bogdanović vodio Partizan do pobede

Košarkaši Partizana NIS pobedili su Union Olimpiju u Pioniru sa 63:52 (17:20, 18:11, 14:13, 14:8) u meču desetog kola regionalne ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Meč je obeležio Bogdan Bogdanović, koji je ubacio 21 poen (2-5 za dva, 5-8 za tri), uz 7 skokova, 6 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti.

Posebno je Bogdanović bio zapažen u trenucima kada crno-belima nije išlo. Domaći su meč prelomili serijom 10:2 početkom poslednjeg perioda, koju je baš Bogdanović okončao trojkom za 59:46.

Kod Partizana su se još istakli Dejan Musli i Tarens Kinzi sa po 11 poena, dok je Nikola Milutinov upisao 10 poena i 4 skoka. Sa druge strane, Olimpiju je predvodio Dejvidas Gailijus sa 15 poena.

Partizan sada ima skor 8-2 i deli prvo mesto, dok su Ljubljančani i dalje na dnu sa dve pobede i osam poraza. Posle meča u Evroligi sa Budiveljnikom, Partizan osmog decembra gostuje Solnoku u Mađarskoj.

Tok meča:

Olimpija je bolje počela u Pioniru – po trojku su pogodili Salin i Gailijus, ubrzo je bilo i 10:2, posle čega je trener Vujošević zatražio tajm aut. Domaće je u igri držao Bogdanović sa pet poena, ali je Olimpija posle poena Džeksona u kontri povela 16:7.

Partizan do kraja prve deonice nije došao do svoje igre u napadu, prevashodno do poena iz reketa, ali zahvaljujući Bogdanoviću i Kinziju crno-beli su na prvi dvominutni odmor otišli sa tri poena zaostatka (20:17).

Domaći su loše počeli meč, a ništa bolje nije krenulo ni u drugoj četvrtini – Vladović je zaokružio seriju 8-0 za prednost 28:17, ali je Bogdanović trojkom iz velike udaljenosti prekinuo post Partizana od tri i po minuta.

Bogdanović je bio nepogrešiv, pogodio je još jednu trojku nakon što je lepo izašao iz bloka, nadovezao se Kinzi novom trojkom, a polaganjem Milutinova Partizan je kompletirao seriju 10-0 za preokret (32:31).

Tajm aut Pipana nije dao rezultata, Partizan je do kraja poluvremena postigao još tri poena sa penala za 35:31.

Musli se razigrao početkom trećeg perioda, vezao je četiri poena i čuvao prednost Partizana, mada su gosti trojkom Salina prišli na -1 (39:38). Crno-beli nisu dozvolili Olimpiji da kompletira preokret, zaigrali su čvršće u odbrani i pogocima Daloa i Milutinova poveli su 44:38.

Lovernj nije imao svoj dan, ali Milutinov je bio siguran sa linije penala, za razliku od gostiju, koji su vezali četiri promašaja (ukupno 3-10 posle tri četvrtine). Ni Partizan nije briljirao u napadu, ali je posle tri perioda vodio sa 49:44.

Crno-beli su sjajno počeli poslednji period – Olimpija nikako nije mogla do koša, a na drugoj strani Bogdanović je pogodio još jednu trojku za +13 (59:46).

Tu je meč prelomljen i Partizan je bez problema priveo meč kraju i upisao novu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve