Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.09.2013.

09:53

Teodosić: Mnogo mi je krivo

Srpski košarkaši putuju u Ljubljanu na Evropsko prvenstvo, a među putnicima neće biti Miloš Teodosić, koji se nije dovoljno oporavio od povrede lista.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selektor ’orlova’ Dušan Ivković čekao je Teodosića do poslednjeg trenutka, ali na kraju će mladi plejmejker biti prvi put van nacionalnog tima od 2007. godine.

Mnogo mi je krivo. Nadao sam se da ću moći da igram, mislio: ’Možda preskočim neku utakmicu na početka’. Dao sam sve od sebe, mnogo sam želeo da pomognem, ali... Bio sam blizu, ipak nedovoljno da podnesem napore na šampionatu. Ovo je mlad i neiskusan tim, u koji cela nacija mora da veruje. Mogu oni lako da naprave pravi rezultat, nećemo sad da licitiramo. Imaju talenat, kvalitet, sjajan stručni štab“, rekao je Teodosić.

Iako su ’orlovi’ dosta podmlađeni, Teodosić ističe da veruje da mogu daleko da doguraju u Sloveniji.

Najteži je meč sa Litvanijom, ne zbog jačine rivala već zbog toga što je za nas premijerni na Evropskom prvenstvu. Treba razdvojiti zvanično takmičenje od pripremnog perioda, na prvenstvu obruč ume da se ’smanji’ iz raznoraznih razloga. Prijateljske utakmice jesu i nisu prava slika, ali verujem da će ovi momci imati snage da izađu na kraj sa svim izazovima“, naglasio je Teodosić.

Na konstataciju da je u reprezentaciji, ne bi se postavljalo pitanje ko je vlasnik odlučujućeg šuta, Teodosić je rekao:

Nemojte tako, pa i Krstić je veliki autoritet, nisam mu potreban ako bude ’stani-pani’. Nadam se da u tom smislu neće biti problema. Šalu na stranu, biće sigurno neizvesnih završnica, niste valjda zaboravili Markovića, igra i on sto godina“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d