Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.09.2013.

14:10

Ivković: Igraćemo modernu košarku

Dušan Ivković rekao je da sa optimizmom očekuje Evropsko prvenstvo, iako će državni tim u Sloveniji igrati bez povredjenog Miloša Teodosića i Vladimira Lučića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Do poslednjeg dana čekali smo mogućnost da se Teodosić i Lučić priključe timu, ali lekarski tim je rekao drugačije."

"Razgovarao sam sa Milošem i želim da bude uz tim, a verujem da će se u drugoj fazi šampionata priključiti ekipi. Žao mi je što neće biti od početka sa nama", rekao je Ivković na konferenciju za medije u Pioniru.

Teodosić nije uspeo u potpunosti da se oporavi od povrede lista, koju je zaradio krajem maja, dok Lučić ima problema sa leđima.

"Na kraju smo osme nedelje i mogu da kažem da su stručni stab i igrači radili u sjajnoj atmosferi. Imamo najmladji tim i sa najviše debitanata, ali optimista sam i mislim da ćemo igrati modernu košarku", dodao je Ivković.

Srpski košarkaši će se na EP takmičiti u Grupi B, u Jesenicama, sa Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.

"Naša grupa je sigurno najujednačenija sa litavnskim timom koji se izdvaja i pretenduje na zlato. Imaju sjajnu centarsku liniju, kao što su braća Lavrinovič, Valančijunas, Kleiza, ali mislim da im bekovska linije nije u renomu tamošnje košarke", rekao je Ivković.

Kapiten "orlova" Nenad Krstić nije želeo da bilo šta obećava pred put u Sloveniju.

"Kao igrač ne volim puno da pričam pred EP. Imali smo pozitivan skor i dobre protivnike u pripremnom periodu i mislim da su svi igrači iskoristili šansu. Ne mogu ništa da obećam, ali znam da ćemo pružiti sve od sebe", poručio je Krstić.

Predsednik košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas zahvalio se momcima koji su se odazvali i igraće za reprezentaciju.

"Miloš i Vlada su sve vreme bili sa nama, ali žao mi je što neće igrati na Evropskom prvenstvu. Želim im puno uspeha i drago mi je što su svoje slobodno vreme posvetili reprezentaciji Srbije", rekao je Đilas.

Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga istakao je da reprezentativci zaslužuju pohvale za igru koju su pokazali u pripremnom periodu, kada su na 12 utakmica zabeležila devet pobeda.

"Odradili smo dobro pripemni period i maksimalno angažovano čekamo Evropsko prvenstvo. Momci zaslužuju pohvale za igre u prijateljskim utakmicama. Imaju podršku svih nas, fokusrani smo da odigramo maksimalno i postignemo uspeh", rekao je Bodiroga.

Srbija će prvi meč na EP u Sloveniji odigrati u sredu, 4. septembra, od 21 sat protiv selekcije Litvanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d