Nova vest
Košarka

Petak, 02.08.2013.

18:03

Dudina ekipa ubedljiva na startu

Košarkaši Srbije pobedili su u Celju Tursku 78:63, u prvom pripremnom meču pred Eurobasket u Sloveniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na turniru učestvuju još domaća Slovenija, sa kojom naš tim igra u subotu, i Letonija, koja nam je protivnik u nedelju.

Srbiju je predvodio kapiten Nenad Krstić sa 23 poena, Nemanja Nedović postigao je 17, a Nemanja Bjelica 10 pogodaka. Bariš Ermiš dao je 13, a Hido Turkolu 10 poena za Turke. Našem timu to je četvrti vezani trijumf nad rivalom, koji nas je poslednji put pobedio u polufinalu SP 2010.

Sa Turcima igramo još jednom, u poslednjem meču pred start SP.

Selektor Dušan Ivković najavio je da će na 11 pripremnih mečeva priliku dobiti svi igrači, a na uvodnom celjskom turniru neće biti Vasilija Micića, koji se oporavlja od povrede.

Srbija je odlično počela, povela 5:0, ali su Turci trojkama uhvatili priključak i vodili 16:15 u šestom minutu.

Tada je krenula furiozna serija našeg tima, koji je do prve pauze odmakao na 23:18, a posle četiri minuta u drugom periodu i 33:18.

Razlika je nastavila da raste, sve do 42:23, da bi se u samom finišu poluvremena Turci stabilizovali sa “samo” minus 16 (43: 27).

Dobar deo prednosti Srbije odnosi se na dominaciju u reketu, koja nam je donela 18-12 u skokovima, šut za 2 od čak 64 posto (Turci 43), a naši rivali penale pucaju mizernih 3 od 12.

U trećem periodu Srbija je petnaestak poena prednosti držala u prvih 6 minuta, ali je usledio veliki pad igre u napadu, pa su se Turci približili na 56:47 na poslednjoj pauzi.

Dugo je u poslednjem periodu izgledalo da bi Turci mogli i do neizvesne zavšrnice, ali je dvominutna salva Srbije, uključujući i trojku Bjelice sa devet metara, odmakla naš tim na nedostižnih +17.

Srbija je imala deset skokova više, čime je neutralisala veliki broj izgubljenih lopti, a znatno bolje šutirala je za dva poena (58-43). Turci su zabrinjavajuće loše pucali bacanja (6/22), u čemu leži dobar deo odgovora na pitanje zašto je razlika tolika.

U večernjem meču Slovenija igra sa Letonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve