Nova vest
Košarka

Petak, 02.08.2013.

12:41

"Pomoć košarkašima logičan potez"

FK i KK Partizan predstavili su akciju zahvaljujući kojoj će polovina prihoda sa revanš utakmice izmedju crno-belih i Ludogoreca otići u kasu košarkaškog kluba.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaška sekcija crno-belih nalazi se u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Direktor marketinga KK Partizan Snežana Filipović rekla je da na ovu ideju nije bilo teško doći jer su fudbalski i košarkaški klub deo jedne porodice i sasvim je legitimno i normalno da se medjusobno pomažu.

"Ovo nije samo finansijska satisfakcija, želimo da motivišemo druge kompanije i privrednike da pomognu košarkaškom klubu, a svi znamo kakvu on slavnu istoriju ima", rekla je Filipović na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadionu Partizana.

Poslovni direktor KK Partitzan Mlađan Šilobad unapred se zahvalio navijačima koji će doći na utakmicu protiv Ludogoreca i kupovinom karte pomoći oba kluba.

"Nadam se da će navijača biti u što većem broju, ne zbog nas, nego da bi fudbaleri prošli u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ova pomoć nam ne znači toliko finansijski, jer nećemo moći da rešimo probleme, nego prvenstveno kao inicijativa. Košarka nije profitabilni sport, ni kod nas, ni u Evropi i znam da nije realno da nam ceo budžet pokriva fudbalski klub kao Barseloni i Realu, ali nadam se da ćemo dobiti pomoć", istakao je Šilobad.

Predsednik Skupštine Sportskog društva Pattizan i trener kosarkaša Duško Vujošević nie mogao da prisustvuje konferencji, ali je poslao poruku navijačima crno - belih.

"Nadam se da će u utorak biti pun stadion, pre svega zbog podrške fudbalerima, a i zbog pomoći košarkašima, na kojoj se iskreno zahvaljujemo fudbalskom klubu", poručio je Vujošević.

Na konferenciji za medije poziv navijačima Partizana da u što većem broju dođu na utakmicu sa Ludogorecom u ime crno-bele budućnosti pročitala je 11. godišnja devojčica Sara Petković.

Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Ludogoreca igra se u utorak 6. avgusta od 20,45 na stadionu u Humskoj.

Bugari su u prvom meču slavili sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve