Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.07.2013.

15:15

Bjelica kod Obradovića u Feneru

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica od naredne sezone će igrati za Fenerbahče, pošto je potpisao trogodišnji ugovor sa turskim klubom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bjelica je imao ponude brojnih klubova, ali je klub koji je nedavno na klupu doveo Željka Obradovića bio najkonkretniji i jedini je mogao da isplati obeštećenje od milion evra, koliko je Laboral Kuča tražila za srpskog igrača.

25-godišnji Bjelica je u Vitoriju stigao 2010. godine, kada je potpisao petogodišnji ugovor. Zbog toga je Fenerbahče morao da plati obeštećenje za njega, a po ugovoru sa turskim klubom, sigurno će njegove boje braniti u naredne sezone. Tek tada bi mogao da iskoristi opciju da ode u NBA ligu, u kojoj trenutno prava na njega imaju Minesota Timbervulvsi.

Bjelica je pre Laboral Kuče, bivšeg Kaha Laborala, branio boje Crvene zvezde, od 2008. do 2010. godine, a u redove ’crveno-belih’ stigao je iz austrijskih Arkadija Rajskirhen Lajonsa.

Trenutno se nalazi sa reprezentacijom Srbije na pripremama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje se igra od 4. do 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve