Nova vest
Košarka

Subota, 13.07.2013.

13:23

Ivković: Nemogući uslovi za rad

Selektor Srbije Dušan Ivković ni u snu nije mogao da zamisli da će na početku priprema za Evrobasket imati toliko problema.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nikada u svojoj karijeri, a pripremao sam reprezentaciju za pet evropskih prvenstava, svetske šampionate i Olimpijske igre, nisam imao ovoliko problema", rekao je Ivković.

"To su nemogući uslovi za rad jer da bi trening bio uspešan potrebno mi je najmanje 15 igrača, odnosno tri 'petorke'. Nadam se da će biti bolje od ponedeljka kada će nam se priključiti Micić i Nedović", dodao je Duda.

"Zbog brojnih problema pokušao sam da dopunim spisak, ali je i tada bilo otkaza. Neću reči imena tih igrača, imam pravo na privatnost. Uglavnom sam dobijao objašnjenja da su kasno pozvani", objasnio je Ivković probleme koje ima.

"Uopšte im ne zameram, ne kažem da igrači treba da se žrtvuju, ali ovako nešto jednostavno nisam očekivao. Napravio sam spisak od više od 20 igrača, a pripreme sam počeo sa 11. Da ne kritikujemo, ali setimo se kada je pre četiri godine Duško Savanović otkazao medeni mesec zbog reprezentacije", rekao je Ivković.

Ivković je kazao da se "sada vidi" da je opravdano to što su srpski košarkaši pripreme počeli ranije nego ostali.

"Ranije smo krenuli od ostalih i sada se vidi da je to opravdano. Ovo mi je peto Evropsko prvenstvo i nikada nije postojao problem kao danas. Da sam mogao da pretpostavim da će ovako nešto da se desi napravio bih širi spisak", rekao je on.

Na okupljanje reprezentativaca u ponedeljak došao je i Vladimir Micov iz CSKA iz Moskve, koji od tada nije obavio nijedan trening.

"Moje je da izaberem igrače i da ta selekcija bude objektivna. Micov bi sigurno imao svoje mesto u reprezentaciji i pitanje je koliko je opravdano što nije obavio ni jedan trening. Od okuplajnja sa njim nisam imao nijedan konjtakt", rekao je selektor.

Ivković je dodao da je nemoguće trenirati sa 11 igrača, jer su mu na terenu neophodne makar tri petorke.

"Posle kvalifkacija sam mislio da ovaj ceo program prepustim nekom drugom, ali dao sam reč. Igraćemo sa mladim igračima i ne želim da se postavljaju pitanja da li menjamo ciljeve", rekao je Ivković.

Selekcija u ponedeljak putuje na Kranjsku Goru, gde će odraditi bazični deo priprema, ali bez plejmejkera Miloša Teodosića, koji će nastaviti da radi individualno u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve