Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.07.2013.

19:55

EL: Partizan iz Barse, CZ-Kubanj

Košarkaši Partizana na startu nove sezone Evrolige gostovaće Barseloni, dok će Crvena zvezda na svom terenu dočekati Lokomotivu iz Kubanja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi put Srbija će imati dva predstavnika u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a i šampion i vicešampion su se voljom žreba našli u veoma teškim grupama, ali je Partizan logistički mnogo bolje prošao.

Izabranici Duška Vujoševića igraće u grupi A sa Fenerbahčeom, moskovskim CSKA, Nanteom, Buđiveljnikom i Barselonom. ’Crveno-beli’ su se našli u grupi D sa Lokomotivom, Makabijem, Panatinaikosom, Laboral Kučom i kvalitikantom.

Partizan će imati znantno lakši raspored putovanja u odnosu na svog večitog rivala, pošto do svih pet gradova (Moskva, Istanbul, Barselona, Pariz i Kijev) ima direktnu vezu iz Beograda. Nasuprot tome, Zvezda do Krasnodara i Vitorije mora da preseda ili organizuje poseban let, a isto bi važilo za većinu favorita u kvalifikacijama.

Prvo kolo Evrolige igra se 17. i 18. oktobra, a tada će Partizan gostovati Barseloni, a prvi meč u „Pioniru“ odigraće nedelju dana kasnije sa Nanteom. Potom slede gostovanja Buđiveljniku, meč na domaćem terenu sa Fenerbahčeom i gostovanje moskovskom CSKA. U drugom delu takmičenja u prvoj fazi raspored mečeva je isti, samo se obrću domaćinstvo i gostovanje.

Zvezda će prvi meč igrati u „Pioniru“ sa Lokomotivom, a potom će gostovati Makabiju. U trećem kolu dočekaće Panatinaikos, potom gostovati Laboralu i dočekati pobednika kvalifikacija.

Kompletan raspored:
Prvo kolo (17, 18. oktobar)
Barselona – Partizan
Crvena zvezda - Lokomotiva
Drugo kolo (24, 25. oktobar)
Partizan – Nante
Makabi – Crvena zvezda
Treće kolo (31. oktobar, 1. novembar)
Buđiveljnik – Partizan
Crvena zvezda – Panatinaikos
Četvrto kolo (7, 8. novembar)
Partizan – Fenerbahče
Laboral Kuča – Crvena zvezda
Peto kolo (14, 15. novembar)
CSKA – Partizan
Crvena zvezda – kvalifikant
Šesto kolo (21, 22. novembar)
Partizan – Barselona
Lokomotiva – Crvena zvezda
Sedmo kolo (28, 29. novembar)
Nante – Partizan
Crvena zvezda – Makabi
Osmo kolo (5, 6. decembar)
Partizan – Buđiveljnik
Panatinaikos – Crvena zvezda
Deveto kolo (12, 13. decembar)
Fenerbahče – Partizan
Crvena zvezda – Laboral Kuča
Deseto kolo (19, 20. decembar)
Partizan – CSKA
Kvalifikant – Crvena zvezda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve