Nova vest
Košarka

Utorak, 02.07.2013.

14:48

Obradović zvanično u Fenerbahčeu

Srpski stručnjak Željko Obradović u utorak je zvanično postao trener Fenerbahčea, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor vredan tri miliona evra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Obradović se na taj način vratio u košarku jer je u proteklih godinu dana pauzirao, posle 13 godina provedenih na klupi Panatinaikosa.

Fenerbahče je bez većih rezultata poslednjih godina i pored mnogo ulaganja u tim, a u klubu veruju da će im dovođenje Obradovića pomoći da naprave veliki korak ka ispunjenju ciljeva, odnosno osvajanja trofeja.

Obradović je pre mesec dana počeo pregovore sa Fenerbahčeom, o čemu je pisao B92, ali tada dogovor nije postignut. Tokom njegove pauze često se spekulisalo gde bi mogao da nastavi karijeru, pominjana je čak i NBA liga.

Tokom svoje karijere Obradović je osvojio osam titula u Evroligi, 11 šampionata Grčke, seda grčkih Kupova, dva Kupa Saporta, jedan italijanski Superkup i duplu krunu u srpskom prvenstvu.

Sa reprezentacijom je osvajao zlata na Evropskom i Svetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i bronzu na Evropskom prvenstvu 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve