Nova vest
Košarka

Utorak, 02.07.2013.

09:23

Koga će Duda naknadno pozvati?

Selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković u četvrtak će saopštiti skraćeni spisak za Evropsko prvenstvo, a ne bi bilo iznenađenje da bude naknadnih poziva.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivković je pre skoro mesec dana saopštio prvobitni spisak, na kojem se našlo 20 igrača, ali su se od tada pojavile informacije da su se neki košarkaši zahvalili na pozivu.

Zbog problema sa povredama selektor sigurno neće moći da računa na Duška Savanovića i Novicu Veličkovića, a postoje informacije da je isti slučaj i sa Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim.

Veličkovićevi problem sa povredom poznati su više od godinu dana, dok je Savanović potvrdio da je razgovarao sa selektorom i da pošto je zdravlje u pitanju neće moći da se pojavi na pripremama. Za Ercega i Micova za sada nije stigla potvrda.

Ivković je okupljanje pred početak priprema zakazao za naredni ponedeljak. Na prvobitnom spisku našla su se šestorica debitanata, a Ivković je uputio poziv devetorici igrača iz Superlige, a ističu se imena centara Partizana i Zvezde Đorđa Gagića i Raška Katića.

Među iznenađenjima su pozivi Stefanu Birčeviću i Nemanju Dangubiću, tu je i Bogdan Bogdanović, dok nema najkorisnijeg igrača regularnog dela Superlige Srbije Bobana Marjanovića.

Na spisku su bili i povređeni Miloš Teodosić, dok nema Marka Kešelja, Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, kao ni Dragana Milosavljevića, koji je odigrao odlično finalnu seriju Superlige sa Crvenom zvezdom.

Selektor Ivković je istakao da je kriterijum odabira igrača bila trenutna forma, a da je cilj plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra, a Srbija se nalazi u grupi B zajedno sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Litvanije, Makedonije, Crne Gore i Letonije.

Kakvo je vaše mišljenje, koga bi Ivković trebalo naknadno da pozove u reprezentaciju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve