Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.06.2013.

11:30

Lovernj: Volim Partizan

Košarkaš Partizana Žofre Lovernj rekao je da je zadovoljan zbog osvajanja šampionske titule u Superligi Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On je dodao da će ostati u beogradskom klubu i da s njim ostvari još bolje rezultate.

Košarkaši Partizana osvojili su u sredu 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije, pošto su u četvrtoj utakmici finala plej-ofa pobedili Crvenu zvezdu sa 68:52.

"Osećam se sjajno. Dobro smo počeli utakmicu, nismo im dozvolili da se vrate. Nikada nije lako igrati protiv Zvezde, ali uradili smo odličan posao", rekao je Lovernj novinarima.

Partizan je ove sezone osvojio Jadransku i domaću ligu, a francuski košarkaš rekao je da očekuje da će sledeća sezona biti još bolja.

"Nije mi prvi put da osvajam trofeje, to sam činio u Francuskoj. Sledeće sezone idemo na Evroligu. Imam 21 godinu, nije bilo lako otići iz Francuske. Na početku je bilo teško, ali nisam zažalio što sam došao u Partizan, nisam ni sanjao da će ovako biti, ovo je ludo", rekao je Lovernj.

"Moraš da se trudiš da zaslužiš mesto u timu. Znam da nisam najtalentovaniji igrač, ali na terenu niko ne može da bori jače od mene, zbog toga mi je trener pružio šansu", dodao je.

Upitan da li se dobro sporazumeva sa saigračima, Lovernj je rekao da zna poneku rečenicu i na srpskom jeziku rekao: "Volim Partizan", "Ja sam umoran", "Idem da spavam". Dodao je da će uzimati časove, kako bi sledeće sezone bio još bolji.

Mladi košarkaš Partizana Nikola Milutinov dobio je priliku da igra u finalu i rekao da je počastvovan zbog toga.

"Velika je privilegija da sa 18 godina igram u ovakvom takmičenju i u ovakvom klubu. Čast mi je što imam priliku da igram u Partizanu", rekao je kratko Milutinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve