Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.06.2013.

11:26

Nelson: Volim Zvezdu i Beograd

Demarkus Nelson predvodiće Crvenu zvezdu i u Evroligi naredne sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Američki bek potpisao je novi ugovor sa crveno belima i tako otklonio dilemu gde će igrati u narednoj sezoni.

Nelson se u upravo završenoj sezoni pokazao kao verovatno i najbolje strano pojačanje crveno-belih.

“Volim Zvezdu, volim Beograd. Uživao sam u Srbiji, zaista. Ovo je jedna od mojih najboljih sezona u karijeri, a imam priliku da živim u jedom od najlepših gradova u Evropi. I sa sportskog aspekta je sve bilo na maksimalnom nivou. Lepo sam se zabavljao sa saigračima, a organizacija u klubu je na vrhunskom nivou. Zbog svega toga nisam mnogo razmišljao gde ću nastaviti karijeru. Ono što je još važnije je činjenica da ceo ovaj Zvezdin program ima budućnost, prepoznao sam se u tome”, istakao je Nelson.

Na konstataciju da je prvi Amerikanac koji je produžio ugovor sa Zvezdom Nelson je rekao:

“Zaista? To nisam znao. Divno je imati takav podatak, mislim da će to biti razlog više da me ovdašnji ljudi, koji su veoma srdačni, pamte.”

O planovima za budućnost Nelson je rekao:

“Naredne sezone igraćemo Evroligu i to je fantastična stvar za nas igrače, ali i za klub. Nadam se da ćemo igrati dobro i da ćemo biti konkurentni najboljim evropskim klubovima. Ove godine smo igrali u tri finala, osvojili smo Kup, zato ćemo se maksimalno potruditi da naredne godine budemo još uspešniji.”

Nelson nije mogao da sakrije svoje oduševljenje navijačima koji su u završnici sezone pružali fenomenalnu podršku sa tribina:

“To je nešto posebno. Crvena zvezda kao klub na to mora da bude ponosna. To nikada i nigde u životu nisam video. U četvrtoj utakmici finala smo igrali loše, ali oni nisu prestajali da nas bodre. To je neverovatna ljubav.”

Predstojeći odmor Nelson će provesti u Americi:

“Uskoro putujem, a prva destinacija će mi biti Las Vegas. Potrudiću se da se što bolje odmorim, a mnogo vremena ću provoditi sa porodicom i prijateljima. Odmoriću se malo od košarke i pripremiti svoje telo za narednu sezonu. Neću zaobići moju Kaliforniju, a putovaću malo i po istočnoj obali”, zaključio je Nelson.

On je u 11 mečeva Evrokupa prosečno beležio 9,2 poena, 4,4 skoka i 4,1 asistenciju. U ABA ligi imao je 8,6 poena, 4 skoka i 3,6 asistencija po utakmici, a u domaćoj Superligi pružao je najbolje partije i bio je najzaslužniji što je Zvezda osvojila Kup u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve