Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.06.2013.

00:57

"Crveno-beli": Bili mekani kao tim

Igrači Crvene zvezde žele zbog poraza u finalnoj seriji ASL od Partizana, a smatraju da su u sredu veče igrali suviše "mekano".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan mt:s je savladao Crvenu zvezdu Telekom 68:52, u četvrtom meču finalne serije tokom kojeg je imao i 20+ poena prednosti, i sa 3-1 u seriji osvojio 20. titulu šampiona.

Plejmejker DeMarkus Nelson je istakao nedovoljnu čvrstinu u odbrani, dok Marko Simonović smatra da je njegov tim zaslužio titulu.

Jedna od ključnih igrača Zvezde DeMarkus Nelson ocenio je da je četvrta utakmica bila slična kao i prva, kada je njegov tim izgubio sa 28 poena razlike.

"Ova slika je preslikana prva. Izašli smo na teren, nismo igrali čvrsto, nismo igrali odbranu. U prvom poluvremenu je napad bio loš, kao i odbrana. To se dešava jer nismo igrali čvrsto. Nisu šutevi u pitanju, to su šutevi koje smo ubacivali cele sezone. Mnogo igrača je igralo mnogo minuta u poslednjih mesec dana. To je stvar mentaliteta. Mislim da smo bili mekani kao tim", rekao je Nelson.

Zvezda je ove sezone osvojila Kup Radivoja Koraća i izborila plasman u Evroligu, ali Nelsonu to nije dovoljno.

"Za mene je svejedno, jer ja razmišljamo samo o osvajanju trofeja. Bilo je mnogo dobrih utakmica, ali nismo osvojili titule. Izgubili i Jadransku i večeras. Ovo je korak u pravom smeru za klub, mislim da će napredovati, ali još nismo tu", rekao je Amerikanac.

On nije odgovorio da li će ostati u klubu i sledeche sezone.

"Neka Zvezda odgovori na to pitanje", rekao je Nelson posle kraćeg razmissljanja.

Vrlo emotivni Marko Simonović rekao je da im je svima jako žao, a da je Zvezda zaslužila titulu.

"Imali smo najbolju nameru, stvarno smo ginuli. Znate, svašta se izdešavalo, duga je sezona. Svi smo toliko želeli ovu titulu i možda smo zbog toga... stvarno mi je mnogo krivo i žao, naročito zbog navijača, i zbog nas. Mislim da je Zvezda zaslužila titulu. Večeras smo se mnogo stegli. Oni su bili smireni, mi ne. Napravili su veliku razliku i nije bilo šanse da ih stignemo", rekao je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve