Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.06.2013.

00:48

Maljkovićeva: Svaka pobeda uspeh

Najbolje košarkašice Srbije u sredu su u Hali sportova održale poslednji trening pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selektorka Marina Maljković i njene izabranice u dobrom raspoloženju očekuju premijerni duel protiv Velike Britanije, u subotu od 12.30 i najavljuju veliku borbu na svakom meču kako bi na što bolji način reprezentovali našu košarku na Evrobasketu.

Moramo biti krajnje iskreni i realni, na šampionat u Francusku odlazimo kao autsajderi, dugo nas nije bilo na velikim takmičenjima, a na ovaj Evrobasket odlazimo sa čak sedam debitantkinja. U prilog tome ide i činjenica da smo dobili veoma nezgodne termine odigravanja utakmica na turniru, što ne treba da čudi, jer druge ekipe trenutno imaju mnogo veći ugled i rejting. Međutim, ne bežimo od odgovornosti, ne tražimo alibi u bilo kojoj situaciji. Naporno smo radili, dobro se pripremili, tako da verujem da smo spremni da se žestoko borimo na svim utakmicama. Nemamo prava bilo kome da pretimo, ali ćemo protiv svakog rivala pružiti maksimum naših mogućnosti i pokušati da dođemo do pobede, a svaki trijumf bi bio veliki uspeh“, istakla je Maljkovićeva.

Jelena Milovanović takođe obećava veliku borbu i smatra da bi plasman u drugu fazu šampionata bio veliki uspeh.

Očekivanja su velika, dugo nas nije bilo na šampionatima Evrope i zato želimo da se pokažemo u što boljem izdanju. Neće biti lako, imamo izuzetnu tešku grupu i zaista bi bio veliki uspeh da se plasiramo u drugi krug prvenstva. Sa nama je u grupi domaćin i veliki favorit Francuska, kao i veoma kvalitetne selekcije Velike Britanije i Letonije. Ne želim ništa da prognoziram, ali veliku borbu na svakom meču u ime svih reprezentativki mogu da obećam“, poručila je Milovanovićeva.

Boje Srbije na Evrobasketu u Francuskoj braniće: Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić i Tamara Radočaj. U stručnom štabu se, pored Maljkovićeve, nalaze se još pomoćni treneri Igor Polenek i Bojan Janković, doktor Đorđe Jelić, fizioterapeuti Dušan Đorić i Maja Petrović, tim menadžer Jadranka Trkulja i član komisije za žensku košarku Dragan Ratković.

Reprezentacija Srbije u četvrtak u prepodnevnim časovima putuje za Pariz, a premijerni meč protiv Velike Britanije odigraće u Trelazeu u subotu od 12.30 časova. U grupi sa našom reprezentacijom su još i Francuska i Letonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve