Nova vest
Košarka

Sreda, 12.06.2013.

20:56

Partizanu 12. titula u nizu!

Košarkaši Partizana osvojili su 12. uzastopnu titulu, pošto su u četvrtom meču bili bolji od Crvene zvezde 68:52(34:21) i tako slavili sa 3-1 u seriji.

Izvor:

Autor:

Default images

'Crno-beli' su meč prelomili sredinom druge deonice serijom 13:0 i do kraja meča samo održavali rezultat, za 20. titulu u klupskoj istoriji.

Najefikasniji akter meča bio je Bogdan Bogdaniović sa 17 poena, a pratili su ga Lovernj sa 15, uz 11 skokova, i Lučić sa 14. S druge stane, Nelson je ubacio 12 poena, Katić 11, a Rakočević 10.

Obe ekipe su dosta nervozno ušle u meč, tako da je prva četvrtina protekla uz dosta grešaka i ličnih grešaka. Zvezda je loše šuterski otvorila meč, dok je Partizan igrao smirenije.

Ključni momenat meča desio se sredinom drugog perioda, kada je Bogdan Bogdanović sa osam vezanih poena pokrenuo seriju 'crno-belih od 13:0. Nastavili su gosti u istom ritmu i samo povećavali svoju prednost, a treba napomenuti da su im u tome mnogo pomogli i igrači Zvezde koji su prvu trojku pogodili tek krajem treće deonic (3/25).

Očekivalo se da Zvezda pritisne u drugom poluvremenu, ali od toga nije bilo ništa. Partizan je nastavio da igra rezonski i bez oscilacija i samo održavao prednost.

Pored 'kriminalno' lošeg šuta Crvene zvezde, treba napomenuti da je Partizan apsolutno dominirao u skoku (46-22 u korist 'crno-belih).

Do kraja meča izabranici Dejana Radonjića uspeli su da se približe na -11, sa osam uzastopnih poena Nelsona, ali su tu i stali. Partizan je odigrao rutinski i na taj način priveli meč kraju - 68:52.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja. Partizan je rutinski priveo meč kraju i na taj način sitgao do 12. uzastopne titule u klupskoj istoriji.

S druge strane, Partizan predvodi trio Lovernj, Lučić, Bogdanović, koji je ubacio ukupno 43 poena - 51:65.

Domaći košarkaši su u dva navrata umalo uhvatili priključak, ali je Partizan nastavio da igra rezonski i samo čuvao dvocifrenu prednost. Posle dve vezane trojke Nelosne Zvezda je nastavila da šutra očajno van linije 5,75 (3/24).

Uspela je Zvezda da se malo vrati u meč. Nelson je pogodio dve vezane trojke i isto toliko slobodnih bacanja 'spustio' svoj tim na 12 poena zaostatka - 45:57.

U međuvremenu, Zvezda je uspela da pogodi prvu trojku, preko Radivojevića iz 18 pokušaja.

Do kraja treće deonice Zvezda je uspela da smanji na 19 razlike, imala dva napada da se još malo približi i unese neizvesnost, ali su nesmotrenim potezima dozvolili Partizanu da zadrži ogromnu prednost pred poslednjig deset minuta - 33:50.

Što se Partizana tiče, izabranici Duleta Vujoševića igraju mirno i čuvaju veliku prednost. Dobra stvar za 'crno-bele' je to što su svi igrači košgeterski raspoloženi - 26:50.

Prosto je neverovatno koliko loše šutiraju igrači Crvene zvezde. Taj podatak najbolje ilustruje činjenica da do sada nisu pogodili niti jednu trojku iz čak 17 pokuša.

Partizan je i u nastavak meča ušao nešto bolje od Zvezde. Lučić je vezao šest poena i tako odveo 'crno-bele' na velikih +19 - 23:42.

Igrači Crvene zvezdu su nešto ranije izašli iz svlačionice kako bi pozdravili navijače, koji su prilikom izlaska Duleta Vujoševića na teren zasuli trenera gostiju svim i svačim, a neko je uspeo da ga pogodi kajšem.

Što se najboljih pojedinaca dosadašnjeg toka meča tiče, Bogdanović je ubacio 12 poena, dok je Rakočević postigao 10.

Partizan je uspeo da održi prednost sa sredine druge deonice i sa solidnom zalihom ulazi u, možda, poslednjih 20 minuta ove sezone - 21:34.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Loša vest za Partizan je da je Davis Bertans morao da napusti igru usled bola u desnom kolenu .

S druge strane, 'crno-beli' posle serije igraju dosta smirenije i taktičnije, uglavnom loptu spuštajući ispod koša, što im za sada održava prednost - 19:32.

Uspeli su 'crveno-beli' malo da povrate ritam i koliko-toliko uspostave kontrolu. Veliki problem Zvezdi pravi šut za tri poena(0/12), uz šest promašenih slobodnih bacanja.

Partizan je serijom od 13:0 u potpunosti preuzeo kontrolu nad mečom. Zvezda je izgledala dosta bezidejno u napadu, a posebno je upečatljiva ostala fenomenalna blokada Bertansa na Rašku Katiću - 16:29.

Partizan je dobro otvorio drugu četvrtinu, Bogdanović od rezultata 11:13 vezao deset poena, od čega dve trojke, i doneo Partizanu maksimalnih 12 poena prednost - 11:23.

'Crno-bele' nešto bolje služi šut, tako da posle 10 minuta igre ima prednost od četiri poena - 11:15.

Nastavilo se u istom ritmu do kraja prvih deset minuta. Primetna je velika nervoza na terenu, što snažna igra, s velikm brojem faulova, samo pojačava.

Prvu osetniju prednost, u za sada dosta tvrdom meču. Stvorio je Partizan. Prvo je Lučić efektno zakucao, da bi Milosavljević iz sledećeg napada odveo goste na maksimalnih +5 - 8:13.

Partizan se nešto bolje snašao na samom startu i četiri minuta igre ima prednost - 4:6.

Očigledno je da se vidi pritisak na obe ekipe, usled važnosti meča. Viđeno je puno grešaka na obe stane, uz nekoliko promašenih otvorenih šuteva s obe stane,

Pionir je popunjen do poslednjeg mesta, a od bivšig igrača domaćih na tribunama su Nemanja Nedović, Nemanja Bjelica, Zlatko Bolić i Sava Lešić. Pored njih, tu je i veliki broj poznatih ličnosti. Podršku iz fudbalskog sektora daju Slaviša Kokeza i Zoran Stojadinović, a tu su i Dejean Stanković i Miloš Ninković.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

659 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve