Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.06.2013.

21:00

Mega nije izdržala, Zvezda u finalu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u finale plej-ofa Agroživ Superlige Srbije, nakon što su u trećem odlučujućem meču savladali Mega Vizuru 77:68.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Crveno-beli su slavili u prvom meču u Pioniru, ali je Mega Vizura uspela da obezbedi majstoricu.

Mega Vizura je vodila tokom prve tri četvrtine, ali je Zvezda mnogo bolje ušla u poslednju, kada je prelomila meč, potpuno preuzela kontrolu i plasirala se u finale, u kojem će se za trofej boriti sa aktuelnim šampionom Partizanom.

'Crno-beli' su se prvi plasirali u finale, jer je sa 2:0 u seriji savladali novosadsku Vojvodinu.

Gosti su napravili seriju 8:0 na samom početku, uspeli su da održe prednost, a u nekoliko navrata su imali i plus 10. Zvezda se približila u trećoj četvrtini i uspela potpuno da se vrati u meč. U poslednjoj deonici Mega je igrala slabo u napadu, ’crveno-beli’ su to na pravi način iskoristili i stigli do pobede.

Zvezdu je do pobede predvodio Nelson sa 20 poena, Katić je dodao 15, a Simonović poen manje. Dobru partiju pružio je Savović koji je zabeležio 12 poena i 10 skokova.

Marjanović je bio najbolji u redovima Mega Vizure sa 21 poenom i 10 skokova, a dvocifren broj poena zabeležio je još Micić (11).

Finalna serija počinje petog juna, a domaćin u prvom meču je Partizan. Drugi meč se igra dva dana kasnije, a treći je na programu desetog juna. Eventualni četvrti i peti meč igraće se 12, odnosno 15. juna.

Utakmici prisustvuju i vaterpolisti Crvene zvezde, koji su u subotu postali prvaci Evrope.

Mega Vizura je bolje otvorila duel, napravila seriju 8:0, a poene su postizali Micić, Dangubić i Krstić. Na drugoj strani promašaji Rakočevića i Savovića. Rakočević je postigao prve poene za ’crveno-bele’. Marjanoviću su brzo dosuđena dva faula u napadu.

Savović postiže trojku i smanjuje zaostatak (10:8), ali odmah na isti način uzvaraća Krstić. Zvezda poenima Nelsona prvi put stiže u vođstvo, tri minuta pre kraja prve četvrtine (15:13). Ćakić i Drča vraćaju vođstvo svoje ekipe (18:15). Gosti su do kraja prve četvrtine uspeli da sačuvaju prednost (24:20)

Mega Vizura održava prednost tokom druge četvrtine, novu trojku postigao je Krstić, a na drugoj strani promašio je Savović. Marjanović postiže prve poene na meču i dovodi svoju ekipu na pus 11. Zvezda potom pravi mini-seriju 5:0, poenima Savovića i Rakočevića.

Mega Vizura je prvi put promašila slobodna bacanja, a to je učinio Dangubić. Zvezda nije koristila promašaje gostiju da se rezultatski ponovo približi (39:32). Gosti su veoma dobru igrali u odbrani, pa se odmor otišlo rezultatom 43:36.

Poenima Marjanovića Mega Vizura ponovo stiže do deset poena prednosti. Ali Zvezda pravi novu seriju i smanjuje na minut tri (46:43). Gosti su forsirali zonsku odbranu, sa kojom je najčešće Katić uspevao da izađe na kraj, a šut spolja je dobro služio Savovića. Do kraja treće četvrtine obe ekipe su igrale brzopleto u napadu, a ovaj period igre je završen rezultatom 54:53 za goste.

Zvezda je uspela da prelomi rezultat na početku poslednje četvrtine poenima Skota i posebno Savovića, dok je Mega slabo igrala u napadu, a posebno kada je šut za tri poena u pitanju. 'Crveno-beli' vode 60:56. Košarkaši Dejana Radonjića su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, Nelosn je postigao poene posle dužeg vremena, a potom i Skot za plus 11 Zvezde (67:56).

Raško Katić je napravio nesportsku ličnu grešku i petu ukupno, pa je za njega meč završen. Ćakić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a nakon toga je i Marjanović bio precizan -72:63. Do kraja je Zvezda sacuvala prednost, pa je utakmica zavrsena rezultatom 77:68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve