Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.05.2013.

21:23

Vatutin: Nema sukoba, Teo ostaje

Predsednik košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrej Vatutin demantovao je navode medija da Miloš Teodosić odlazi na kraju sezone, nazvavši ih „nečijom fikcijom“.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Vatutin je za za ruski portal Sport-express.ru potvrdio da turski savez želi Mesinu za selektora, ali i negirao njegov sukob sa Teodosićem, prenose Novosti.

CSKA je poražen u polufinalu fajnal fora Evrolige od Olimpijakosa, iako je bio veliki favorit, a doživeo je i neuspeh u četvrtfinalu plej-ofa VTB lige protiv Smare.

Predsednik kluba je posle ovih neuspeha rekao da klub ne može da zavisi od pojedinaca, a potom govorio i o odnosu trenera Etorea Mesine i Miloša Teodosića. Pre nekoliko dana, španski košarkaški portal "Tubasket" preneo je informaciju da reprezentavac Srbije napušta CSKA jer se očekuje dolazak Vasilisa Spanulisa.

"Prvo, priče o sukobu Miloša i Etorea su nagađanja bez osnova, nastala iz medijskih priča. Drugo, ja ne bih išao u toliku krajnost da krivim samo Teodosića za poraz na Fajnal foru. Istina je da nije pokazao spremnost koja se od njega očekivala za toliki pritisak, ali on nije glavni i jedini razlog našeg poraza. Ekipa u celosti nije bila psihološki spremna za meč sa Olimpijakosom... I kada smo već kod Miloša želeo bih da opovrgnem sve priče o tome da CSKA želi da ga se otarasi jer u svojim redovima hoće Vasilisa Spanulisa! Sve te vesti su nečija fikcija, ali ne i istina", jasan je Vatutin.

Mesina je trebalo da bude prevaga koja će ruskoj ekipi doneti Evroligu, to se nije desilo, pa se postavlja pitanje njegovog ostanka na klupi.

"Istina je da su pregovori između Mesine i turskog Saveza postojali i moguće je da će se nastaviti, a mi smo u toku i pratimo celu situaciju. Mi smo zadovoljni što tako jaka reprezentacija ima interesovanje za našeg trenera i za sada nemamo prigovore. Njegov ugovor sadrži opciju da klub ima prioritet u odnosu na bilo šta", zaključio je Vatutin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve