Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.05.2013.

23:53

Barcokas: Igrali smo bez pritiska

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je da je njegov tim igrao bez pritiska na fajnal foru Evrolige i da je tako mogao da pokaže kvalitet i trijumfuje.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Ekipa iz Pireja je u odličnoj utakmici bila bolja od Reala 100:88, i tako uspela da odbrani titulu šampiona Evrope, iako su Madriđani posle prve četvtine imali +17.

"Cele godine smo imali veliki pritisak i stres. Morali smo svima da pokažemo da prošle godine nismo srećno osvojili Evroligu."

"Na 'fajnal for' smo došli bez pritiska, igrali smo slobodno i talenat je mogao da se pokaže", rekao je Barcokas odmah posle finala.

"Osećamo se sjajno. Hvala svima i hvala navijačima koji su doputovali i podržali nas. Prvaci smo dva puta uzastopno. Igrači su kao porodica, drže se zajedno i podržavaju se", rekao je Barcokas.

Najkorisniji igrač završnog turnira Vasilis Spanulis rekao je da mu je ovo jedan od naboljih trenutaka u karijeri.

"Ovo mi je jedan od najdražih trenutaka u karijeri. Neverovatno. Ne mogu da opišem koliko sam srećan", rekao je Spanulis.

On u prvom poluvremenu nije postigao nijedan poen, ali je drugo počeo sa tri vezane trojke za prvo vodjstvo Olimpijakosa.

"Igrali su jaku odbranu na meni u prvom poluvremenu. Koncentrisao sam se u pauzi, razmislio kako to igraju na meni i izašao agresivno jer sam timu bio potreban", rekao je Spanulis.

Više o Olimpijakosovom čudu čitajte u našoj rubrici 'Teme' u tekstu "Priča o jednom TIMU - zato volimo košarku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve