Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.05.2013.

09:02

DV: Vrhunska odbrana razbila Vošu

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević zadovoljan je reakcijom tima nakon poraza u "večitom" derbiju i ubedljivom pobedom u Novom Sadu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su na premijeri desetog kola ASL nadigrali Vojvodinu 100:85 i zadržali prvo mesto u Superligi.

"Ekipa je imala vrlo kvalitetan pristup utakmici, reagovala izvanredno posle utakmice sa Crvenom zvezdom. Sam tok meča praktično je odredila prva četvrtina u kojoj smo odigrali vrhunsku odbranu koja je naprosto razbila igru Vojvodine", rekao je Vujošević.

"Posle takve odbrane došli smo u situaciju da odigramo sijaset kontranapada i damo veliki broj lakih poena i tako odredimo dalji tok utakmice", dodao je trener Partizana.

"Crno-beli" su već u prvom periodu stekli 20 poena prednosti koji su u nastavku samo održavali.

"Igrači su zaista bili maksimalno motivisani i angažovani i učinili sve da zabeležimo vrlo značajnu pobedu u nastojanju da ostanemo na prvoj poziciji pre početka plej-ofa. Nije bilo lako dobiti utakmicu u Novom Sadu, posebno ne protiv ekipe koja se bori za učešće u ABA ligi sledeće godine. Međutim, ovoga puta, sa ovakvim načinom igre i pristupom kakav smo imali, jednostavno nisu imali šanse. Sve čestitke igračima, okrećemo se utakmicama koje nas čekaju u daljem toku Superlige", izjavio je Vujošević.

U sledećem kolu Partizan dočekuje užičku Slobodu, u sredu od 19:30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve