Nova vest
Košarka

Petak, 10.05.2013.

21:16

Pirejci: Najbolja odbrana ikad!

Igrači Olimpijakosa oduševljeni su kako su odigrali odbranu u pobedi nad CSKA u polufinalu Fajnal-fora Evrolige u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tim iz Pireja je deklasirao Moskovljane sa 69:52, kontrolisavši meč svih 40 minuta igre u Londonu.

Kapiten Vasilis Spanulis i igrač meča Kajl Hajns ims su naglasili fenomenalnu igru odbrane, po njihovom mišljenju najbolju koju su videli, dok je Pero Antić hvalio timski rad i duh ekipe iz Pireja.

Najkorisniji igrač sezone u EL Vasilis Spanilis se nije posebno istakao protiv CSKA (8p, 5sk, 4as), ali nije bilo ni potrebe s obzirom na sjajnu timsku igru.

"Sve vreme smo igrali sjajno u odbrani i to je pomoglo da pobedimo teškog protivnika. Ovo je jedna od najboljih defanzivnih predstava koje sam ikada video! Igrali smo sjajno u odbrani i to smo uradili kao tim. Svi su igrali srčano. Posle veoma teške sezone vratili smo se u finale Evrolige. Ostala je još jedna utakmica, odigrali smo ih 30 ove sezone i potrebna nam je još jedna pobeda!", motivisan je Spanulis pred nedeljno finale u Londonu.

Igrač meča bio je drugi centar Olimpijakosa, Amerikanac Kajl Hajns je ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova.

"Odigrali smo sjajno u odbrani. Trener nam je dao sjajan plan igre, a tim je odlično odigrao. Od početka smo želeli da postavimo naš tempo igre i uspeli smo. Momci na parketu su igrali kao tim. Svi koji su ulazili igrali su dobro, odrađivali su svoj deo posla. Mislim da je ovo bila naša najbolja igra u odbrani ove sezone. Nadam se da ćemo odigrati još bolje u nedelju!", istakao je Hajns.

Centar Olimpijakosa Pero Antić oduševljen je ubedljivom pobedom nad CSKA i plasmanom u finale Fajnal-fora Evrolige.

"Ne mogu da opišem ovaj osećaj, sjajan je. Mi smo najbolja grupa momaka u Evropi. Niko nema bolji mentalitet od nas. Sve je u timu, bratstvu. Uvek smo tu jedan za drugog. To je naša tajna", hvalio je svoj tim Antić koji je meč završio sa 13 poena.

Iako aktuelni šampion Evrope, Olimpijakos je zbog nešto slabijeg rostera od prethodne sezone na F4 u London stigao kao autsajder, posebno jer je rival bio CSKA, najdominantniji tim u prethodne dve grupne faze sezone.

"Bili smo dominantni skoro 40 minuta. CSKA je veoma dobar tim, ali smo mi uradili odličan posao i zaustavili ih. Prošle sezone smo pobedili u poslednjoj sekundi, ali je ove bila potpuno druga priča. Nije ni važno. Na F4 je ključno pobediti, bilo jednim ili sa 20 poena razlike. Ne znam šta su ljudi očekivali od utakmice, ali smo prikazali dobru predstavu. Da sam ljubitelj košarke koji je kupio kartu za Fajnal-for ne bih bio razočaran onim što smo mi pokazali danas", istakao je Makedonac.

Olimpijakos će titulu šampiona Evrope braniti u nedelju, a rival u O2 areni u Londonu biće mu jedan španski tim, Real Madrid ili Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve