Nova vest
Košarka

Petak, 10.05.2013.

15:10

Polenek na klupi mađarskog Šoprona

Pomoćni trener košarkašica Partizana i ženske reprezentacije Srbije Igor Polenek potpisao je ugovor sa mađarskim Šopronom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Polenek će od naredne sezone radiće kao šef stručnog štaba jednog od standardnih učesnika Evrolige.

Veliko priznanje za 43-godišnjeg stručnjaka možda predstavlja iznenađenje, s obzirom da sa mesta asistenta odlazi na tako važnu funkciju. Međutim, tim potezom potvrđeno je da su trenerski kvaliteti koje poseduje Polenek na velikoj ceni u krugovima vrhunske evropske ženske košarke, kao i izvanredan rezultat koji su košarkašice Partizana ostvarile u ovoj sezoni sa tri osvojena trofeja i 32 utakmice bez poraza.

Velika čast za mene, ali u isto vreme i velika obaveza i odgovornost. Drago mi je da sam to pitanje rešio u ovom periodu, pa ću moći da se maksimalno posvetim obavezama u srpskoj reprezentaciji, ali isto tako i da imam dovoljno vremena i prostora za pravljenje planova i strategije za narednu sezonu u Šopronu, po završetku obaveza u reprezentaciji. Zahvaljujem se pre svega Marini Maljković na izvanrednoj saradnji, ali i svim članovima stručnog štaba, kao i igračicama Partizana sa kojima sam u prethodne dve godine osvojio čak pet trofeja”, istakao je Polenek.

Polenek je kao pomoćni trener Partizana u prethodne dve sezone osvojio dve MŽRK lige, dva prvenstva Srbije i jedan Kup Srbije, a sedeće na klupi reprezentacije Srbije kao pomoćnik Marine Maljković na Evropskom šampionatu u Francuskoj ovog juna.

Šopron je ovogodišnji osvajač duple krune u mađarskoj košarci, a u ekipi nastupaju i dve srpske reprezentativke Sara Krnjić i Jelena Milovanović.

Polenek je svoju karijeru poceo u BASK-u pre 19 godina, a radio je kao glavni trener u beogradskom Radničkom i pionirskoj reprezentaciji. Asistent je bio još i u muškim timovima Crvene zvezde i Hemofarma, kao i u reprezentativnim selekcijama koje su osvajale titule prvaka Evrope – kadeti (2001) i juniori (2005).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve