Nova vest
Košarka

Petak, 10.05.2013.

14:39

Savović na spisku BiH za EP

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Boris Savović našao se na spisku potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selektor BiH Aco Petrović stavio je Savovića na spisak, ali je istakao da čeka njegov odgovor.

Krilni centar ‘crveno-belih’ još pre nekoliko meseci je istakao da će odluku o tome za koju reprezentaciju će igrati saopštiti po završetku sezone, a to je ponovio sada.

Kao što sam rekao i pre tri meseca, odluku o tome za koju reprezentaciju ću igrati doneću tek kada se zavrpši sezona, jer sam sada maksimalno fokusiran na obaveze u Crvenoj zvezdi”, rekao je Savović.

Savović je rođen u Trebinju, ali je nastupao za mladu reprezentaciju Crne Gore, a ima i srpski pasoš. Po pravilima FIBA, kada igrač navrši 17 godina, a nastupao je na zvaničnim FIBA takmičenjima, može da nastupi za reprezentaciju druge zemlje. Pošto je Savović igrao za mladu reprezentaciju Crne Gore, situacija je komplikovanija i iako ima mogućnost da bira između tri reprezentacije za sve se pita i FIBA.

Na Petrovićevom spisku nalaze se: Filip Adamović, Armin Avdibegović, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Zakari Rajt, Nedim Buza, Nihad Đedović, Miralem Halilović, Ante Mašić, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Marko Šutalo, Adin Vrabac, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jusuf Nurkić, Alen Omić, Boris Savović, Nedžad Sinanović, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra, a reprezentacija BiH smeštena je u grupu B sa Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Letonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve