Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.04.2013.

23:56

Lučić: Pokazali da smo sazreli

Kapiten Partizana Vladimir Lućić je istakao da je tim ostvario glavni cilj u sezoni, plasman u Evroligu, ali da se neće tu zaustaviti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je serijom trojki pet minuta pre kraja prelomio meč sa Igokeom i sa 63:57 plasirao se u finale F4 u Laktašima.

"U trenicioma kada se lomila utakmica pokazali smo da smo sazreli kao ekipa. Ostvarili smo primarni cilj, a to je da se plasiramo u Evroligu. Želimo naravno i da osvojimo trofej u ABA ligi", rekao je Lučić.

Jedan od junaka plasmana Partizana u finale ABA i Evroligu, Francuz Žofri Lovernj izjavio je da je neverovatan osećaj tako se plasirati u elitno takmičenje.

"Veoma težak meč, srećan sm zbog pobede. Igrali smo dobro odbranu, znao sam da je ulog veliki, neverovatan je osećaj što smo u Evroligi", rekao je Lovernj.

Partizan će u u finalu F4 za titulu regionalnog šampiona da se bori protiv Crvene zvezde.

"Finale je derbi, nadam se da ćemo biti koncentrisani. Imamo šanse za pobedu", rekao je Lovernj koji je sa 12 poena bio najefikasniji u Partizanu u polufinalu.

Davis Bertans bio je jedan od najboljih u Partizanu, posebno u prvom poluvremenu kada je pogodio tri trojke.

"Igrali smo agresivnu odbranu, nismo se povukli. Finale, beogradski derbi, veoma težak meč. Oba tima žele trofej. Biće to utakmica sa mnogo fizičkog kontakta", rekao je Letonac.

Vrlo važnu trojku za Partizan u drugom poluvremenu postigao je Bogdan Bogdanović.

"Dobro smo otvorili, agresivno, nismo padali ni u jednom momentu. Bila je ovo utakmica sezone, Evroliga je bila u pitanju. U prvom poluvremenu smo promašivali otvorene šuteve, ali smo u drugom pogađali. U finalu očekujem veliku tenziju i veliku borbu", rekao je bek "crno-belih".

Finalni meč Fajnal fora ABA lige između Partizana mt:s i Crvene zvezde Telekom igra se u subotu od 20:30 u Laktašima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve