Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.04.2013.

23:19

DV: Vratili mi ljubav prema košarci

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević pohvalio je posle pobede nad Igokeom svoje igrače za koje je rekao da su mu vratili ljubav prema košarci.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su u veoma teškom meču polufinala Fajnal fora savladali domaćina 63:57, i osim finala ABA lige obezbedili i nastup u Evroligi sledeće sezone.

"Dugo se bavim ovim poslom gde čovek lako potroši emocije. Ali ovi momci su mi vratili ljubav prama košarci. Čestitam im na velikom uspehu koji su ostvarili protiv velikog protivnika i na njegovom terenu".

Trener srpskog šampiona je pohvalio rivala i ono što su napravili ove sezone, istakavši da je za njihovu budućnost možda bolje što se nisu plasirali u Evroligu.

"Moguće je da su neka očekivanja u Laktašima prrerasla realne okvire. Ostvarili su rezultat daleko veći od očekivanog i onog što je prosti kvalitet igrača. Oni su odlični momci, grupa koja odlično funckioniše i koja je odlično vođena", rekao je Vujošević i nastavio:

"Svi smo računali da njihovo prvo mesto neće trajati dugo, ali smo uvideli da je borba rešena, nekad u vreme kada smo uvideli da je pravilo ko je prvi neće u Evroligu. Čestitam kolegi Bajiću i igračima, čestitam ljudima koji su napravili odličan tim, sjajan klub, salu, uslove da klub dugo traje. Nisam sigauran da bi plasman u Evroligu pomogao njegovom dugom trajanju. Možda će postepeni rad više pomoči da ovaj uspeh potraje", zaključio je Vujošević.

Vujošević je još jednom pohvalio svoje igrače, i zahvalio se navijačima koji su došli u Laktaše da podrže svoj tim.

"Mi smo krenuli u rad stvaranja mladog, potpuno novog tima. J ja sam bio iznenađen pojedinim utakmicama i količinom talenta koji imaju ovi ljudi. Ovaj uspeh ne smanjuje našu glad za trofejom, ali ćemo o tome kada dođe vreme", rekao je Vujošević.

Kapiten Partizana Vladimir Lućić je istakao da je tim ostvario glavni cilj u sezoni, plasman u Evroligu, ali da se neće tu zaustaviti.

"U trenicioma kada se lomila pokazali smo da smo sazreli kao ekipa. Ostvarili smo primarni cilj, a to je da se plasiramo u Evroligu. Želimo naravno i da osvojimo trofej u ABA ligi. Čestitam Igokei na izvanrednom regularnom delu sezone, želim im mnogo sreće u budućnosti", rekao je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve