Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.04.2013.

19:28

Rakočević: Ostvarili smo cilj

Kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević rekao je posle plasmana u finale ABA lige da su ’crveno-beli’ ostvarili svoj cilj u Laktašima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvezda je u prvom polufinalu pobedila Radnički sa 79:78 u neizvesnoj završnici i tako izborila mesto u Evroligi naredne sezone.

„Čestitam ekipi na fantastičnom uspehu, ostvarili smo cilj, plasman najverovatnije u Evroligu, što pokazuje da je naš projekat već uspeo. Naravno, nećemo se zadovoljiti, želimo da osvojimo trofej“, istakao je Rakočević.

Pritisak je bio veliku, generalno mi se ne sviđa to što je cela sezona stala u jednu utakmicu, jer svašta može da se desi. Mogli smo i da izgubimo. Sada smo malo rasterećeniji, ali smo gladni trofeja. Verujem da imamo snage da ostvarimo taj uspeh“, dodao je Rakočević.

Rakočević se posebno osvrnuo na utakmicu koju je obeležio veliki broj preokreta i triler završnica.

Radnički sa Mutom uvek ima specijalne taktike, dosta nam je trebalo da se prilagodimo. Imali smo velikih problema, mene su odvojili od lopte, ali smo utakmicu dobili dobrom odbranom u drugoj i poslednjoj četvrtini. Dižemo se, malo po malo, sada smo igrali svi za jednog i jedan za sve i to je pravi recept“, naglasio je Rakočević, koji je ispraćen aplauzom sa konferencije za medije.

Sa Rakočevićem se složio i trener ’crveno-belih’ Dejan Radonjić, koji je istakao da je očekivao težak susret, ali da su njegovi izabranici zaslužili tu bitnu pobedu.

Čestitam svima, igračima i navijačima. Meč je bio očekivano težak, naše psihološko stanje nije na idealnom nivou. Znao sam da će biti taktičkog nadmudrivanja, ali smo uspeli da se vratimo kvalitetnom odbranom. Imali smo priliku i da ranije rešimo meč, ali smo birali loša rešenja i imali loše postavke u odbrani“, rekao je Radonjić, „Tek sam desetak dana tu, zahvalio bih se svojim prethodnicima Laziću i Vukoičiću, jer i oni su zaslužni ovaj uspeh. Ovo je fantastična sezona, okrećemo se finalu, želimo da iskoristimo svoju šansu, igraćemo rasterećenije“.

Zvezda je u trećoj i četvrtoj četvrtini imala i plus devet, a na pitanje zašto je tražio tajm-aut tek kada je Radnički izjednačio, Radonjić je rekao:

Zabrinjavala me je prevelika želja, bili smo u dobrom zaletu, stvarali smo pozicije, ali nismo imali dovoljno koncentracije. Kasnije su oni izjednačio i onda sam tek tražio tajm-aut. Takođe, videli ste da ih u završnici nisam tražio, pošto nisam hteo da ih potrošim ranije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve