Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.04.2013.

14:06

Nelson: Veliki izazov pred nama

Plejmejker Crvene zvezde Telekom Demarkus Nelson smatra da je pred timom veliki izazov na Fajnal foru u Laktašima (25-27. april), u kojem svaki sportista uživa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crveno-beli" će u polufinalu igrati protiv kragujevačkog Radničkog, a pobednik će osim finala ABA lige ostvariti i plasman u Evroligu.

"Nema sumnje da će biti mnogo teško. Drugačije i ne može da bude jer se odlučuje o tituli. Biće veoma uzbudljivo i to predstavlja lepotu sporta, lepotu košarke. Pred nama je veliki izazov, a svaki sportista uživa u tome".

Zvezda je posle sjajnog perioda u regionalnom takmičenju zapala u veliku krizu, tri poraza i smena trenera obeležili su početak Superlige Srbije.

"Sve činimo kako bismo maksimalno spremni dočekali početak Fajnal-fora i utakmcu sa Radničkim iz Kragujevca. Treninzi su vema jaki, vrlo intezivni. Uvežbavamo razne taktičke varijante i detaljno se spremamo. Novi trener Radonjić je izvanredan. Veoma je inteligentan i traži potpunu disciplinu. Brzo smo se prilagodili na njegov sistem rada, naporno je, ali svi smo svesni da tako mora da bude jer pred nama je veliki izazov", istakao je Nelson.

Plejmejker Zvezde napokon se u potpunosti oporavio i maksimalno spremno će dočekati završni turnir ABA lige. To je svakako veliko ohrabrenje za trenera Dejana Radonjića pošto je Nelson jedan od nosilaca igre crveno-belih ove sezone.

"Povredu sam uspešno sanirao. Bilo je potrebno malo mirovanja i intezivne terapije kako bih rešio problem. Konačno se osećam dobro, jer dugo vremena nisam bio 100 odsto spreman. Nemam bolove i maksimalno sam koncetrisan na trening i pripremu svega onog što nas očekuje u Laktašima", rekao je Amerikanac.

Iz četiri ovosezonska duela sa Radničkim Zvezda je tri puta izašla kao pobednik, a Nelson naglašava da je dobro upoznat sa kvalitetima Kragujevčana.

"Oni su pre svega ekipa koja je odlično pripremljena. Imaju izvanredne strelce i sjajno igraju pik-end-rol. Iz tog razloga moraćemo da igramo veoma jako u odbrani, a koncetracija će morati da bude na najvišem nivou tokom svih 40 minuta. Veoma su opasni u šutu sa distance, posebno za tri poena. Činjenica je da u Superligi nemaju tako dobre procente relaizacije van linije 6,75, ali to nikako ne sme da nas zavara", rekao je Nelson i potom se fokusirao na beovsku liniju Radničkog koju je apostrofirao kao veoma kvalitetnu.

"Ćapin i Vajt su igrači sa mnogo talenta. Izvanredni napadači, veoma opasni i sjajni u tranziciji. Oni na parketu provode po 35 minuta i zato moramo da ih pritisnemo veoma agrsivnom odbranom kako bismo poremetili njihov ritam. Ne smemo da im dozvolimo da se raspucaju na početku meča, jer onda mogu da budu veoma opasni", naglasio je Nelson.

Na završnom tirniru Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu Demarkus Nelson je bio MVP.

"Ne osvrćem se mnogo u prošlost. To je bilo davno, fokusiram se samo na ono što je ispred mene. Košarka je kolektivan sport pa individualna priznanja nisu toliko važna. Najvažniji je uspeh tima i tome mora sve da bude podređeno", zaključio je Nelson.

"Crveno-beli" će za Laktaše krenuti u sredu ujutro, a polufinalni duel protiv Radničkog igraće u četvrtak od 17 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve