Nova vest
Košarka

Sreda, 10.04.2013.

20:31

Vesterman: Partizan je moj san

Leo Vesterman je jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope, a kako je stigao do Partizana pričao je u filmu koji je francuski "Kanal plus" snimio o njemu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sjajni plej je pomalo neočekivano stigao među "crno-bele" prošlog leta, sa reputacijom pleja od koga se očekuje da u selekciji Francuske nasledi Tonija Parkera.

Proteklih meseci bilo je oscilacija u njegovoj igri, što je i normalno s obzirom da ima tek 20 godina, i da će tek dostići svoj vrhunac.

"Kad mi je Partizan ponudio da sa 20 godina budem startni plej u Evroligi, nisam mogao da odbijem. Kao što neki žele da idu u NBA, drugi u špansku ligu, za mene Partizan predstavlja jedan od mojih snova", rekao je Vesterman.

Talentovani Franzuc je otkrio i na koji način Vujošević radi sa svojim igračima na treninzima.

"Morali smo da ubacimo 1.000 trojki, trebalo mi je tri i po sata. Na kraju treninga više nisam mogao da podignem ruku, ali dobro. To nije samo radna etika igrača, već kluba i Srbije generalno. Nisam siguran da u nekoj drugoj zemlji postoje treneri koji bi ostali i po četiri sata vraćali loptu šuteru".

Vujošević je poznat po svom radu sa mladim igračima, snažan utisak ostavio je i na Vestermana.

"Pravedan je, hoće da izvuče maksimum iz igrača. Ima puno poverenje u nas i mi u njega. Znaš da kad viče na tebe, to nije da bi te ponizio, već da bi te naterao da napreduješ. On nam je kao drugi otac".

Naravno, Vesterman nije imun ni na podršku sa tribina Pionira, odševljen ne strašću koju navijači pokazuju.

"Ovo možeš da zamišljaš, ali dok ne doživiš nepojmljivo je. Takva strast prema klubu je nešto nepoznato kod nas u Francuskoj. To je takođe nešto što sam želeo da vidim i nisu me razočarali".

Pogledajte "crno-belu" priču Lea Vestermana:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve