Nova vest
Košarka

Sreda, 27.03.2013.

16:50

CZ traži hitan sastanak borda ABA

Povodom najave da će Igokea odustati od organizacije F4, sportski direktor Crvene zvezde Davor Ristović u ime kluba zatražio je sastanak Borda ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Ovo je samo još jedan u nizu propusta u rukovođenju ligom za koji je odgovoran predsednik lige (Radovan Lorbek). Ovako nešto moglo se i očekivati, posle svega što se dogodilo u poslednjih mesec dana. Sve ovo postaje više nego neozbiljno i to je slika koju ABA liga šalje o sebi”, kaže Ristović.

“Pitamo se kada će predsednik ABA lige zakazati Bord Sidra i Bord ABA lige jer smatramo da bi ovi sastanci trebalo da se održe pre odigravanja fajnal-fora, ako ga uopšte bude i bilo. Ovo nije prvi put da zahtevamo ovaj sastanak, ali još nikakav odgovor od predsednika ABA lige nismo dobili”, dodao je Ristović.

Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda i dodaje:

“Već nekoliko puta smo upozoravali da neke stvari u upravljačkoj strukturi ABA lige i Sidra moraju da se menjaju, a ovo je još jedan neoborivi dokaz da je došlo vreme za promene. Očigledno da mnoge stvari u organizaciji regionalnog takmičenja ne funkcionišu”, zaključio je sportski direktor Zvezde.

Trener Igokee Dragan Bajić u utorak je poslao pismo upravi kluba od koje traži da se otkaže domaćinstvo jer čelnici Jadranske lige nisu na vreme obavestili taj klub kako može da zaigra u Evroligi.

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je da nije u potpunosti upoznat s novonastalom situacijom u vezi sa organizacijom F4 zbog zdravstvenih problema.

Predsednik košarkaškog kluba Igokea Boris Spasojević rekao je da će odluka o otkazivanju fajnal-fora Jadranske lige u Laktašima biti doneta u narednim danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve