Nova vest
Košarka

Sreda, 27.03.2013.

14:59

Konstantin otpustio Boška Đokića

Boško Đokić nije više trener košarkaša Konstantina, pišu niške Narodne novine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle sastanka Upravnog odbora kluba održanog u utorak u večernjim časovima doneta je odluka da se raskine saradnja sa poznatim stručnjakom.

Kao razlog odluke navedeno je Đokićevo izlaganje u intervjuu Narodnim novinama objavljenom u utorak.

Đokić je posle osvajanja četvrtog mesta u Prvoj muškoj ligi Srbije i obezbeđenog plasmana u Superligu, govorio o problemima sa kojima se njegova ekipa suočavala od početka sezone.

"Budžet Konstantina predviđen za plate je deset puta manji od onog koji ima Metalac iz Valjeva, a ako se nastavi ovim tempom, dugovanja će u junu iznositi šest-sedam plata. Juniorski pogon nemamo, igrači će otići, niko neće hteti da dođe i bojim se da će klub u oktobru 2014. opet biti u 'B' ligi - tamo gde je bio prošle sezone. Nastupiće novih 10 godina mraka, a ostaće sećanje na ovu jednu sezonu, kada su u Nišu gostovali Partizan i Zvezda", rekao je Đokić za "Narodne novine".

Na Upravnom odboru su donete još neke važne odluke, proširen je novi članovima, a najvažnije je da su igrači prekinuli dvodnevni štrajk i nastavili sa treninzima i pripremama za početak Superlige.

Boško Đokić je prethodnog leta stigao u Niš i za jednu sezonu uspeo da ostvari najveći uspeh niške košarke u istoriji, uveo je ekipu Konstantina u Superligu, među osam najboljih timova u državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve