Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.03.2013.

23:03

Makabiju drama, Fener se raspao

Ekipe Kahe Laboral, Makabija iz Tel Aviva i šampiona Evrope Olimpijakosa, ostvarili su pobede u 11. kolu grupe F Top 16 faze Evrolige.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Kaha je deklasirala Fenerbahče Ulker 87:67, Makabi je savladao Himki 80:79, a Olimpijakos se provukao u Sijeni 68:67.

Ranije u četvrtak Efes posle produžetka trijumfovao nad Brose Basketsom, u grupi F.

Kahu je do pobede predvodio je centar Tibor Plajs, za 21 minut postigao je 14 poena uz šest skokova. Andres Noćioni je dodao 12, a Maćej Lampe i Fabijen Kaser po 10 pogodaka.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je u pobedi Kahe učestvovao sa samo dva poena i dva skoka uz šut za tri poena 0/4.

U potpuno razbijenom timu Fenerbahčea izdvojio se Bo Mekejleb sa 14 pogodaka, dok je Romejn Sato postigao poen manje. Uroš Tripković nije proveo ni sekund na terenu.

Kaha Laboral je već u petom minutu prve četvrtine stigla do prednosti od devet poena, posle trojke Omara Kuka i polaganja Fabijena Kasera. Do kraja tog perioda Fener je ublažio zaostatak pa se na mali odmor otišlo sa rezultatom 16:10.

U nastavku su Španci trojkama Plajsa i Dželineka stigli do dvocifrene prednosti koja je na poluvremenu iznosila ogromnih 24 poena. Treća četvrtina nije donela boljitak u igri Fenerbahčea, razlika se povećavala, a procenat šuta iz igre je bio sve manji.

Do nešto boljeg izdanja turski tim je stigao u poslednjem kvartalu, ali pobeda Kahe Laboral ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Na kraju 87:67 za ekipu iz Vitorije.

Olimpijakos je pobedio Montepaski u Sijeni sa minimalnih 68:67, a domaći tim je imao poslednji napad i priliku za pobedu. Najbolji u timu iz Pireja bili su Papanikolau i Sloukas sa 11, odnosno Spanulis i Hajns sa po deset poena. Za Montepaski Kangur i Džening su ubacili po 14, a Mos 11 pogodaka.

Aleksandar Rašić je celu utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Grčki tim je bolje ušao u utakmicu, predvođen Kostasom Papanikolauom, ali je Montepaski ipak posle prve četvrtine imao minimalnu prednost 18:17. U drugim delu se razigrao Kristijan Kangur, ali ga je odlično pratio Vasilis Spanulis. Na kraju poluvremena ostala je razlika od pola koša u korist domaće ekipe.

Početak treće četvrtine pripao je Montepaskiju koji je došao do najveće prednosti od osam poena, međutim Sloukas i Papanikolau do kraja perioda smanjuju zaostatak na pet.

Potpuni preokret je viđen u poslednjoj deonici, Spanulis, Sloukas i Papanikolau su redom ubacivali trojke, a Kanguru se tek na dva minuta pre kraja pridružio Dejvid Mos.

Spanulis je i dalje bio glavna figura, šutirao je i uglavnom promašivao što je iskoristio Mos i na 30 sekundi do završetka pogodio van linije 6,75. Montepaski je imao poslednji napad, ali njegovi košarkaši nisu uspeli da na vreme upute šut ka košu, tako da je Olimpijakos zabeležio šestu pobedu u Top 16 fazi.

Makabi je u Tel Avivu uspeo da pobedi Himki, rezultatom 80:79, zahvaljujući izvanrednoj partiji Rikija Hikmana koji je ubacio 30 poena, dok je Devin Smit dodao 16.

Sa druge strane, Vitali Fridzon je bio najefikasniji sa 16 poena, a Pol Dejvis i Zoran Planinić su ubacili po 13. Himki je agresivnije startovao, stekao prednost od sedam poena, ali je Hikman uzvratio trojkom, pridružio mu se Džejms pa je posle prve četvrtine bilo 19:18 za Makabi.

U drugom delu viđena je igra koš za koš, da bi tek u završnici poluvremena Himki stekao četiri poena viška, na pauzu se otišlo sa 40:36 za ruski tim.

Himki kao da nije bio spreman za nastavak, zbunjenost protivnika je iskoristio Makabi i do kraja trećeg dela stigao do dvocifrene prednosti. U poslednjoj deonici Makabi nije ispuštao vođstvo, a sve što su igrači Himkija uspeli da urade je smanjenje razlike na samo pola koša.

Evroliga Top 16, Grupa F:
Kaha Laboral - Fenerbahče 87:67
Makabi - Himki 80:79
Montepaski - Olimpijakos 67:68
petak: Barselona - Bešiktaš

Tabela:
1. Barselona 9/1
2. Olimpijakos 7/4
3. Montepaski 7/4
4. Himki 6/5
5. Makabi 6/5
6. Kaha Laboral 6/5
7. Fenerbahcce 2/9
8. Bessiktass 0/10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve