Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.03.2013.

18:10

Radnički bez Ćapina slavio u Splitu

Košarkaši Radničkog savladali su Split u gostima sa 81:63 u 25. kolu regionalne ABA lige i sada imaju skor od 16 pobeda i devet poraza.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U poslednjem kolu ABA lige Radnički dočekuje Crvenu zvezdu u hali Jezero.

Iako oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Aleksandra Ćapina i beka Bojana Krstovića, Kragujevčani su lako izašli na kraj sa Splićanima, a meč su prelomili serijom 24-4 krajem prvog i početkom drugog poluvremena.

Teriko Vajt bio je najefikasniji kod pobednika sa 22 poena (9-16 iz igre), Stefan Birčević ubacio je 14 (6-7 iz igre, 9sk), a Miloš Borisov 11 poena.

Za Splićane je Vedran Vukušić ubacio 16, a Ivan Mimica 13 poena.

Radnički je odlično počeo meč i predvođen Vajtom (šest poena) poveo je sa 10:2 posle nešto više od tri minuta igre. Međutim, Splićani su imali odgovor i sa Vukušićem i Mimicom na čelu napravili su seriju 13-2 i preokrenuli su rezultat.

Do kraja četvrtine Mimica je bio siguran sa linije penala, pa su domaći na prvi dvominutni odmor otišli sa četiri poena viška – 22:18.

Drugi period u potpunosti je pripao Radničkom – u igru su ušli Borisov i Marković, koji su bili precizni u šutu (tri trojke), a Birčević je do poluvremena imao pet ofanzivnih skokova.

Sve do poslednja dva minuta Split je držao priključak, ali je Radnički furiozonom završnicom i serijom 11-0 na poluvreme otišao sa prednošću 42:30. Seriju je započeo Borisov, nadovezao se Vajt, a okončali su je Birčević i Marković.

Radnički je sa odličnom igrom nastavio i na početku treće deonice – ‘povukao’ je Emening, a posle trojke Vajta i Birčevića gosti su poveli sa 21 poenom razlike (55:34).

Tada je već bilo jasno da će Radnički odneti bodove iz Dalmacije, iako je do kraja meča bilo još 13 minuta. Split nije imao rešenje za ekipu Miroslava Nikolića, koja je bila precizna u šutu za tri poena i na šest minuta do kraja povela je sa 73:45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve