Nova vest
Košarka

Sreda, 13.03.2013.

21:58

EK: Novi debakl Budućnosti

Košarkaši Budivelnika, Lokomotive i Valensije plasirali su se u polufinale Evrokupa, dok je dan ranije to isto uspeo Bilbao.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Za mesto u finalu, koje će biti odigrano u belgijskom gradu Šarlroa, boriće se Budivelnik i Bilbao, odnosno Lokomotiva i Valensija.

Ukrajinski predstavnik je nadoknadio 12 poena zaostatka i pobedio Spartak iz Sankt Peterburga 73:56. Pobedničku ekipu predvodio je Malkolm Dilejni sa 17 poena i šest skokova, dok je Mihailis Anisimov dodao 15 poena i pet skokova. U redovima Spartaka, Lukas Mavrokefalides je postigao 21 poen i imao četiri skoka, a zanimljivo je da su se samo petorica igrača ekipe iz Sankt Peterburga upisala u strelce.

Posle ubedljivog trijumfa u Podgorici, Lokomotiva je slavila i na svom terenu protiv Budućnosti sa 90:65.Simas Jasaitis je bio najbolji u pobedničkom timu sa 23 poena i pet skokova, dok je Derik Braun meč završio sa 17 poena. Kod Budućnosti, Aleksa Popović je jedini imao dvocifreni učinak, od 14 poena.

Uniks je slavio protiv Valensije sa 71:68, ali je ruskom timu to bilo nedovoljno posle poraza sa 80:70 u Valensiji prošle nedelje. Čak Ejdson postigoa je 18 poena i imao osam skokova u timu iz Kazanja, dok je kod Španaca Pau Ribas upisao16 poena. Srpski košarkaš Stefan Marković proveo je na terenu 21 minut i za to vreme postigao dva poena i imao sedam skokova i pet asistencija.

Polufinalni mečevi igraju se 19. i 27. marta, dok je finale zakazano za 13. april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve