Nova vest
Košarka

Utorak, 12.03.2013.

11:40

Đilas: F4 u Beogradu; Lisac: Još ne

Predsednik KSS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da će se završni turnir ABA lige igrati u Beogradu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Đilas je prihvatio da se finalni turnir regionalnog takmičenja održi u srpskoj prestonici nakon sastanka sa prvim čovekom Jadranske lige Romanom Liscem.

Ovu vest je međutim demantovao upravo Lisac koji je rekao da još uvek nije odlučeno ko će biti domaćin završnog turnira.

"Obavestio sam gospodina Lisca da mi kao grad ne možemo da platimo 100.000 evra, koliko domaćiin plaća Jadranskoj ligi.""Ali spremni smo da obezbedimo besplatno korišćenje Arene ili Pionira, u zavisnosti od toga za koju se od ove dve hale organizator odluči. Jedini moj zahtev bio je da Jadranska liga plati osiguranje dvorane od nastanka potencijalne štete, što je deo standardne procedure prilikom održavanja bilo koje manifestacije. Razgovarali smo i o problemu bezbednosti, s obzirom na dešavanja na finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu i uputio sam gospodina Lisca da to pitanje reši u dogovoru sa nadležnim državnim organima", kaže se u Đilasovoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Izvršni direktor ABA lige Roman Lisac je međutim demantovao za 'Telegraf' da je odlučeno gde će se igrati završni turnir.

"Poštujem i cenim gospodina Đilasa i njegovu želju da Beograd bude domaćin, ali moram da kažem da je ponuda mala i nije u redu. Nama treba više. Gospodin Đilas nam daje samo dvoranu, koja je u vlasništvu grada. Ne daje ni, recimo, kotizaciju, a ja sada sam moram da pronađem firmu koja će da osigura od štete dvoranu. Da li je moguće da u Srbiji nema nijedne takve? Uostalom, šteta je uvek problem. Ona se dogodi i kada Partizan igra u Evroligi."

Lisac je dodao da će do kraja nedelje odlučiti gde će turnir biti organizovan.

"Beograd je i dalje u konkurenciji, ali nije logično, složićete se, da ja iz Slovenije koordiniram ili razgovaram sa srpskom policijom oko obezbeđenja. Jednostavno, Đilas nam je ponudio samo dvoranu, a mi nju možemo da dobijemo gde želimo."

Finalni turnir Jadranske lige održaće se od 25. do 27. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve