Nova vest
Košarka

Sreda, 06.03.2013.

22:22

EK: Debakl Budućnosti u „Morači“

Košarkaši Spartaka iz Sankt Peterburga, Lokomotive Kubanj, Valensije i Ulma došli su do prednosti posle prvih mečeva četvrtfinala Evrokupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Najubedljiviji trijumf i ujedno jedini na strani ostvarila je Lokomotiva, koja je slavila protiv Budućnosti sa 72:54.

Spartak je sa 83:72 bio bolji od Budiveljnika iz Kijeva, Valensija je pobedila Uniks sa 80:70, dok je još u utorak Ulm slavio protiv Bilbaa sa 85:81.

Iako je Budućnost odlično ušla u meč i držala prednost na kraju prvog poluvremena, u drugom je Lokomotiva došla do preokreta i zasluženo došla do ubedljivog trijumfa. Ruski tim je predvodio Derik Braun sa 17 poena i osam skokova, dok je Nik Kalates dodao 15 poena. Kod Budućnosti je najbolji bio Čedomir Vitkovac, koji je meč završio sa 14 poena i sedam skokova.

Najzaslužniji za trijumf Spartaka bio je Zak Rajt, koji je upisao 18 poena i sedam asistencija. Jedan poen manje od Rajta postigao je Lukas Mavrokefalides, koji je imao i pet skokova. Sjajan je bio i Džošua Karter sa 15 poena, dok se u redovima kijevskog tima istakao Leo Lajons sa 21 poenom i sedam skokova.

Valensija je gotovo bez problema izašla na kraj sa Uniksom na svom terenu, a najbolji među ’slepim miševima’ bio je Bojan Dubljević sa 19 poena. Poen manje upisao je Džastin Delman, koji je imao i osam skokova, dok je srpski košarkaš Stefan Marković za 23 minuta na terenu imao deset poena, po pet skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte. S druge strane, Terel Lidej je postigao 28 poena za Uniks.

U prvom meču četvrtfinala, Ulm je pobedio Bilbao, a junak tog trijumfa bio je Džon Brajant, koji je postigao 30 poena i imao sedam skokova. U timu Bilbaa Kostas Vasilijadis je upisao 21 poen i pet skokova, dok je Milovan Raković postigao dva poena i imao dva skoka i jednu asistenciju za skoro 14 minuta na terenu.

Revanš mečevi četvrtfinala igraju se sledećeg utorka i srede, a plasman u polufinale izboriće ekipe sa boljom koš razlikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve