Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.02.2013.

20:47

Skandal u KG, nastavak u ponedeljak

Finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde prekinut je polovinom trećeg perioda i biće nastavljen u ponedeljak od 19 BEZ PRISUSTVA PUBLIKE.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Nakon prekida koji je trajao skoro sat vremena, organizator finala KSS je na zahtev čelnika Zvezde, a protivno želji Partizana, odlučio da se meč ne nastavi.

Prekid se dogodio u 26. minutu pri rezultatu 43:43, kada je navodno navijač Zvezde pokušao da ukrade zastavu Partizana čiji fanovi su ga uhvatili, nakon čega su ostali navijači CZ probili kordon.



Nakon 45 minuta pauze neredi su okončani i igrači dva tima su se vratili na parket i počeli da se zagrevaju zajedno na jednom košu. Međutim, kapiten Zvezde Igor Rakočević je posle konsultacija za predsednikom Nebojšom Čoviće, ispred tima tražio da se meč ne nastavi, jer parket nije siguran za igru.

To nisu prihvatili čelnici Partizana, Duško Vujošević je ušao u verbalnu raspravu sa kolegama iz Zvezde, a ulogu mirotvorca je imao predsednik KSS Dragan Đilas. Nakon nekoliko minuta konsultacija svih strana, KSS je odlučio da definitivno prekine meč i nastavi u ponedeljak pred praznim tribinama.

"Utakmica se predika i odigraće se sutra, to je odluka, najverovatnije bez publike. Kada se sve smiri odlučićemo u koliko sati. Dogovor je da sednemo sa predstavnicima Zvezde i Partizana, stišamo strasti i privedemo ovaj Kup kraju. Želja svih je bila da se utakmica završi, ali u ovom trenutku to nije bezbedno po igrače, a oni su najbitniji", rekao je potpredsednik KSS Dejan Tomašević koji nije siguran da li će se meč nastaviti, ili će se igrati ispočetka.

I četvrtina:

Meč u 'Jezeru' otvorili su raspoloženi napadi, igrao se koš za koš, u prvom planu su bili kapiteni, Lučić je ubacio pet, a Rakočević četiri poena, te uz pomoć Amerikanaca Nelsona i Skola Zvezda je povela 12:8.

Lučić je nastavio da briljira u "crno-belom" dresu, već u sedmom minutu prvog perioda imao je osam poena i doneo izjednačenje 13:13. U tom periodu povredu ramena doživeo je Dru Gordon koji je morao da napusti teren.

U međuvremenu, sa tribina su na parket uletale petarde, raketice, ali i manje metalne šipke. Zvezda pravi mini-seriju krajem prvog perioda za 23:18, ali Vesterman i Bertans smanjuju na 25:22.

II četvrtina:

Zvezda je početkom druge četvrtine održavala blagu prednost, da bi Partizan u 12. minutu meča prvi put pove, Vesterman je pogodio trojku sa 29:28. Zvezda ipak vraća prednost trojkom i penalima Simonovića (2/2 za tri).

Na parket se vraća Gordon, a Partizan pravi novi preokret nakon što je Amerikanac blokirao Rakočevića, a Simonović namerno faulirao Lučića koji je krenuo u kontru - 35:34. Zvezda se mučila u napadu, sve se svodilo na Rakočevića i Simonovića, dok je borbeni Partizan igrao rasterećeno, ali je Musli usporavao napredak (0/4 iz igre).

Lučić je održavao Partizan u plusu, ali je Subotić trojkom okončao petominutnu agoniju Zvezde u šutu iz igre i doneo novi preokret. Na kraju su"crveno-beli" dobili poluvreme sa 41:38.

U finišu drugog perioda stigao je veliki problem za branioca trofeja, kapiten Lučić je dobio treću ličnu grešku, koliko ima i Bogdan Bogdanović. Sa druge strane, problem imaju centri Zvezde, Samardžiski tri, a Katić dva faula.

III četvrtina:

Drugo poluvreme počelo je u znaku Partizana, Zvezda pet minuta nije uspela da postigne koš, ali je Partizan za to vreme uspeo da prkocka pet napada i postigne samo pet poena, te stekne samo koš prednosti trojkom Vestermana - 43:41. Zvezda koristi slabu reakciju "crno-belih" na njenu krizu šuta, koju okončava Skot.

U šestom minutu trećeg perioda, pri rezultatu 43:43 meč je prekinut jer je grupica navijača Crvene zvezde utrčala na parket, ubačene su i dimne bombe, a timovi su se povukli u svlačionice. Usledila je tuča navijača i policije koja je počela da čisti tribine.

Nakon 15-ak minuta neredi su okončani. Posle više od pola sata pauze igrači su izašli na parket i zagrevali se za nastavak meča na istom košu. Tribine nisu ispražnjene, samo je policija napravila tampon zonu.

Kapiten Zvezde Igor Rakočević zatražio je od čelnika lige da se meč nastavi u ponedeljak, jer je parket vlažan i postoji rizik od povrede igrača. Trener Partizana Duško Vujošević je oštro protestovao kod čelnika Zvezde, a kao mirotvorac je učestvovao predsednik KSS Dragan Đilas.

KSS je kao organizator turnira odlučio da se meč nastavi u ponedeljak, ali bez pristustva navijača!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

672 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve