Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.01.2013.

17:51

KSS: Pravilnik vam je bio dostupan

Košarkaški savez Srbije saopštio je da su svi klubovi imali dovoljno vremena da se upoznaju sa pravilnikom i na osnovu toga formiraju ekipe za ovu sezonu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Ovo saopštenje usledilo je nakon dopisa Radničkog iz Kragujevca, vezanim za broj stranaca u timu za predstojeći Kup Radivoja Koraća.

Prema pravilniku KSS u domaćim takmičenjima klubovima je dozvoljeno da imaju po četvoricu stranaca, a u ekipi iz Kragujevca je čak osmorica.

"Svi klubovi imali su dovoljno vremena da se upoznaju sa Registracionim pravilnikom i da na osnovu njega formiraju ekipe za sezonu 2012/13. Želja svih nas u KSS je da predstojeći finalni turnir Kupa protekne u najboljem redu i bude istinski praznik srpske košarke", navodi se u saopštenju.

Iako Ćapin, Varda i Marković imaju srpski pasoš oni će u domaćim takmičenjima biti tretirani kao i Vortington, Vajt, Vizer i Emening.

"Pravo nastupa igrača u domaćim takmičenjima za muškarce definisan je Registracionim pravilinikom i Pravilnikom o takmičenju KSS, za takmičenja koja vodi KSS. Oni su usvojeni jednoglasno na Skupštini 13. marta 2012. godine. Ni na poslednjoj sednici 24. septembra niko nije imao amandmane na postojeće pravilnike", piše u saopštenju.

Finalni turnir Kupa održaće se u Kragujevcu od 7. do 10. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve