Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.01.2013.

14:03

KKCZ: Kako do četvrtfinala EK?

Posle četiri kola L grupe LAST 16 faze Evrokupa Crvena zvezda ima skor 2-2, baš kao i ostale tri ekipe u grupi – Galatasaraj, Uniks i Ulm.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U sledećoj rundi Zvezda dočekuje Ulm, a zatim gostuje Galatasaraju u poslednjem kolu.

Među navijačima Zvezde već su počele da se prave kalkulacije, ali poziciju beogradskog kluba znatno otežavaju ubedljivi porazi od Galate u Beogradu i od Uniksa u Kazanju.

U slučaju da ostvare obe pobede, ’crveno-beli’ bi se sigurno našli u četvrtfinalu Evrokupa.

U slučaju da pobedi Ulm i izgubi od Galatasaraja, Zvezda bi se plasirala dalje ako Uniks izgubi oba preostala meča, protiv Galatasaraja i Ulma.

U slučaju poraza od Ulma, Zvezdine šanse bile bi svedene na domen teorije jer bi ona crveno-beli morali da dobiju Galatasaraj u gostima sa više od 17 poena razlike, a da pri tom Uniks izgubi obe utakmice.

Ukoliko sve četiri ekipe završe grupu sa po tri pobede i poraza, Zvezda bi ponovo bila u najlošijoj situaciji jer ima najlošiju koš-razliku, -23. Galata je trenutno na +6, Ulm na +8, a Uniks na +9.

Zvezda će u preostala dva kola imati jako težak posao, videćemo mogu li crveno-beli do četvrtfinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve