Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.01.2013.

22:56

EL: Sigurni Kaha Laboral i Makabi

Košarkaši Kaha Laborala i Makabija zabeležili su sigurne trijumfe u okviru trećeg kola grupe F Top16 faze Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tim iz Vitorije došao je do trećeg uzastopnog trijumfa, pošto je slavio sa 77:51 protiv Bešiktaša, dok je Makabi takođe na svom terenu bio bolji od Fenerbahčea sa 91:73.

U pobedi Kaha Laborala najbolji je bio Bred Oleson sa 13 poena i pet skokova, dok su trojica igrača dodali po 12 poena. Bivši igrač Crvene zvezde i crnogorski reprezentativac Milko Bjelica bio je jedan od njih, a imao je i četiri skoka i jednu asistenciju. Isti broj poena upisali su i Tibor Plajs i Maciej Lampe, koji su imali devet, odnosno deset skokova, dok je srpski košarkaš Nemanja Bjelica postigao pet poena i imao dva skoka.

Kod Bešiktaša se istakao Danijel Juing sa 12 poena i šest skokova, dok je pored njega dvocifreni učinak imao još samo bivši igrač Partizana Kurtis Dželes – deset poena i dva skoka.

U Tel Avivu, Makabi je došao do druge pobede u drugoj fazi elitnog takmičenja, dok je Fenerbahče doživeo i treći poraz. Makabi su predvodili Riki Hikmen, sa 24 poena i po pet skokova i asistencija, i Šon Džejms, koji je meč završio sa 22 poena i pet skokova.

U redovima poražene ekipe, Bo Mekejleb, Bojan Bogdanović i Romejn Sato su postigli po 15 poena. Bivši igrač Partizana imao je i četiri skoka, isto koliko i hrvatski reprezentativac, dok je Sato upisao osam. Uroš Tripković nije ulazio u igru.

U ostalim mečevima trećeg kola, u petak igraju Montepaski i Himki, odnosno Barselona i Olimpijakos.

Evroliga, treće kolo:
četvrtak, 10. januar
CSKA – Brose Baskets 90:83
Panatinaikos – Unikaha 78:73

Makabi – Fenerbahče 91:73
Kaha Laboral – Bešiktaš 77:51
petak, 11. januar
Anadolu Efes – Alba 19.00
Real Madrid – Žalgiris 20.45
Barselona – Olimpijakos 20.45
Montepaski – Himki 20.45

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve