Nova vest
Košarka

Sreda, 09.01.2013.

08:22

Pekmen dominirao, Lejkersi izgubili

U noći između utorka i srede odigrano je pet mečeva u NBA ligi. Poraze su pretrpeli Lejkersi i Majami, a fantastičan meč odigrao je Nikola Peković.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U derbiju večeri Hjuston je u košgeterskom obračunu na svom parketu naneo Lejkersima četvrti uzastopni poraz (125:112).

Mnogo manje poena viđeno je u Indijani gde je domaći sastav srušio šampiona Majami Hit rezultatom 87:77.

U ostalim duelima Minesota je predvođena Nikolom Pekovićem savladala Atlantu sa 108:103, Bruklin je lako slavio protiv Filadelfije rezultatom 109:89, a Milvoki je bio bolji od Finiksa sa 108:99.

Džejms Harden vodio je Hjuston do trijumfa nad Lejkersima sa 31 poenom, a Čendler Parsons dodao je 20. Gosti su u prvom delu imali prednost od 14 poena, ali Rokitsi su u nastavku sa dve velike serije preokrenuli.

Rekord sezone imao je Meta Vorld Pis sa 24 poena za Lejkerse koji su igrali bez trojice visokih igrača – Dvajta Hauarda, Paua Gasola i Džordana Hila. Brajant je postigao 20 poena, a Neš je imao 16 uz deset asistencija. Legendarni Kanađanin postao je tek peti igrač u istoriji koji je prešao cifru od 10.000 asistencija (Stokton, Kid, Džekson i Medžik).



U Indijani je Pol Džordž pokazao da je spreman za najveće izazove pošto je u direktnom duelu sa Lebronom Džejmsom izašao kao pobednik. On je na kraju imao 29 poena i 11 skokova, a šampion je postigao najmanje poena u sezoni.

Dejvid Vest dodao je 14 poena uz 11 skokova za Pejserse koji su dobili 11 od poslednjih 14 utakmica. Na drugoj strani Dvejn Vejd je imao 30 poena, a Džejms je meč završio sa 22 poena i 10 skokova.



Još jednu fantastičnu utakmicu odigrao je bivši centar Partizana Nikola Peković koji je protiv Atlante imao 25 poena i rekord karijere od 18 skokova uz šut iz igre 9-15. Očigledno je da Pekmenu prija odsustvo prve zvezde Kevina Lava. Pratili su ga Derik Vilijams sa 17 i Aleksej Šved sa 15 poena.

Na drugoj strani Džoš Smit je imao 21 poen i 13 skokova, a 21 poen ubacio je i Lu Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve