Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.12.2012.

19:18

Anđušić tražio raskid ugovora!

Košarkaš Parizana mt:s Danilo Anđušić zatražio je raskid ugovora sa klubom, nezadovoljan statusom u timu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Anđušić je nakon male minutaže u prethodnim mesecima, te izostavljanja iz tima u poslednja dva meča (na trećem nije igrao), odlučio da napusti "crno-bele".

“Došao sam vođen isključivo sportskim motivima, trudio se da uvek pružim sve od sebe, ali nisam uspeo da se izborim za status u timu. Poštujem odluku trenera, ali se ne slažem. Najbolje je da promenim sredinu", naveo je Anđušić saopštavajući svoju odluku.

Anđušić je u Partizan došeo 2011. godine iz Hemofarma, a ove sezone igrao prosečno 10 minuta po utakmici, propustio je šest od 25 mečeva, prosečno ubacivao 4.5 poena uz 1 asistenciju po utakmici.

Saopštenje Danila Anđušića prenosimo u celosti:

"Vođen isključivo sportskim motivima, pre godinu i po dana, došao sam u KK Partizan, odrićući se lepe svote novca koja mi je po ugovoru pripadala u prethodnom klubu. Bio sam spreman i da prihvatim opciju višemesečne pauze, ushićen i počastvovan zbog poziva iz našeg najtrofejnijeg kluba da treniram, usavršavam se, igram Evroligu pred Grobarima, osvajam trofeje.

Trudio sam se da uvek pružim sve od sebe, na treningu, utakmicama, radom i ponašanjem. Ni jednog trenutka nisam došao u sukob, niti bilo kakav konflikt ni sa jednom osobom u klubu. Posle prošle sezone u Partizanu i reprezentativnog leta, trudio sam se da na treninzima i ukazanim minutama na utakmicama izborim mnogo bolji položaj u veoma mladom timu, ali nisam uspeo da ga promenim. Odluku trenera o mom statusu poštujem, iako se ne slažem sa njom. Zato smatram da je u ovom trenutku za moju karijeru, posebno želju da sačuvam status reprezentativca, što je san svakog sportiste, najbolje da promenim sredinu, odem tamo gde ću igrati. Motivi ove teške odluke za mene su isključivo sportske, a nikako finansijske prirode, kao i kada sam dolazio u Partizan, tako i ovog puta.

Nikada neću zaboraviti sve svoje saigrače, sjajne ličnosti, u ove dve sezone, sve trenere sa kojima sam radio, medicinsko osoblje, sve ljude zaposlene u klubu, sportskog direktora, predsednika, sa kojima mi je bila velika čast i zadovoljstvo da se radujem pobedama, nacionalnom Kupu i prvenstvu, ali i da tugujem u porazima.

Nikada neću zaboraviti ni Grobare, njihovu podršku i ljubav, bilo kada smo pobeđivali, ili gubili, posebno upućene na moju adresu, u ovim teškim nedeljama za mene. Hvala im i bez patetike, svestan sam da takvu podršku više nikada neću imati, takvo navijanje, atmosferu, priliku i čast da budem deo svega toga, ali ću i dalje, kada mi to obaveze dozvole, biti sa njima u Pioniru, jer deo mog srca uvek ostaje tu.


Izvinjavam se svim predstavnicima medija, sa kojima sam uvek imao korektan odnos, što ne želim nikakvu medijsku pompu u ovim za mene teškim danima, zbog čega se i obraćam isključivo na ovaj način, preko društvene mreže dostupne svima, iznoseći jedino istinite motive za ovu moju odluku, uz zahvalnost i nadu da će imati razumevanje, kao i svi ljudi dobre volje u klubu i oko njega, “grobari” posebno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve