Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.12.2012.

12:11

KK Split pred gašenjem

Košarkaši Splita pobedili su u nedelju Olimpiju na svom parketu, ali bi trofejni hrvatski klub uskoro mogao da se ugasi.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Kako je za hrvatske medije rekao sportski direktor i igrač Nikola Vujčić, bivši trostruki prvak Evrope mogao bi lako u stečaj.

"Juče smo dobili prvu nzvaničnu informaciju o prodaji deonica, hvala svim malim ljudima, ali prodali smo premalo deonica da bi ovaj klub opstao. Brojku tačnu ne znam, ali sakupili smo oko 20% onoga što nam treba."

Vujčić međutim ne namerava da odustane od borbe.

"Upoznao sam odmah juče gradsku Upravu i na idućem Gradskom veću tačka će biti KK Split. Ovaj klub zaslužuje da Grad odluči šta s njim želi i da se postavi onako kako se želi postaviti, da vidimo kako dalje."

Najveći problem je što zaposleni i igrači ne dobijaju plate jer su računi blokirani.

"Igrači i RZ su 10 meseci bez plate, došli smo do toga da se radujemo Victinih 400 kuna i pršutu iz Voštana! Na sve apelujem da se maknu s računa jer ionako neće dobiti novac do kraja preoblikovanja. Ovi igrači su zaslužili da dobiju barem jednu ili dve plate jer ginu za ovaj klub. Oni se bore i za njihov novac."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve