Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.12.2012.

10:03

Srbija ubedljivo bolja od Hrvatske

Na prelazu iz 2012. u 2013. godinu čini se da nema nikakve dileme da će u ABA ligi sledeće sezone igrati četiri kluba iz Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po pravilima lige jedno mesto pripada uspešnijem savezu u 'duelu' Srbija - Hrvatska a trenutno su naši timovi značajno bolji.

'Nacionalni koeficijent' Srbije je 8.33, Hrvatska ima 6.75. Na drugom mestu liste su timovi iz Bosne i Hercegovine (8.00), najslabiji su Slovenci (6.50).

Koeficijent je prost prosek pobeda ekipa iz jedne države, Crvena zvezda DIVA i Partizan mt:s imaju po deset pobeda, kragujevački Radnički osam.

Najuspešniji klub Hrvatske je Cedevita sa skorom 8-6, Cibona, Zadar i Split imaju po šest pobeda.

Zahvaljujući briljantnoj sezoni Igokee (12-2) Bosna je stigla do proseka od osam pobeda (Široki ima 4-11) a tim iz Aleksandrovca mogao bi skor i da popravi na gostovanju u Podgorici u ponedeljak uveče.

Slovenački klubovi, koji se sa ekipama iz BiH bore za jedno mesto, imaju najmanje pobeda u proseku. Olimpija je 'jedva preko pola' sa skorom 7-8, Krka ima pet pobeda i deset poraza.

Po statutu lige Srbija i Hrvatska imaju po tri sigurna učesnika, Slovenija dva a BiH jednog, pored dva mesta koja se 'zarađuju' brojem pobeda budućnost je dvanaesta.

Ostaju dve 'posebne pozivnice' sa kojima ove sezone igraju Solnok i MZT Skoplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve