Nova vest
Košarka

Petak, 21.12.2012.

19:20

Vukoičić: Zadar ozbiljan protivnik

Košarkaši Crvene zvezde u subotu od 19 časova u beogradskom „Pioniru“ dočekuju Zadar u okviru 15. kola regionalne ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rukovodstvo ’crveno-belih’ odlučilo je da ulaz na utakmicu bude besplatan, a izabranici Vlade Vukoičića nadaju se da će, kao i protiv Splita, imati veliku podršku navijača.

Ekipa Zadra je u prvom ovosezonskom meču ubedljivo nadigrala ’crveno-bele’ sa 98:81, pa košarkaši Zvezde silno žele revanš. Međutim, to neće biti nimalo lak posao s obzirom da je Zadar u velikoj meri popravio formu o čemu svedoči i trijumf nad Partizanom u prošlom kolu.

Očekuje nas vrlo težak meč iz više razloga. Pre svega, Zadar ima vrlo ozbiljan tim, prevazišli su neke probleme koje su imali na početku sezone i oni su sada veoma ozbiljan protivnik. Uspeli su da pobede Partizan kod kuće, a savladali su i Cedevitu u Zagrebu, dva glavna pretendenta na najviši plasman. Njihova pozicija na tabeli mogla bi nekog da zavara, ali radi se o veoma kvalitetnom sastavu. Odlično su popunjeni na svim pozicijima i predstavljaju pravu kombinaciju mladih i starijih igrača, sa akcentom na vrlo iskusnim internacionalcima. Poseduju taj kvalitet da protiv svake ekipe mogu da igraju na svoj način ili da se prilagode protivniku. Očigledno je da im je poraslo samopuzdanje, a trijumf nad Partizanom u neizvesnoj završnici dodatno im je podigao moral“, rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde istakao je da su Zadrani posebno opasni u napadu.

Njihova dobra forma će se sugrno odraziti na dobru igru u napadu, jer neće biti u grču a ta sigurnost će im verovatno omogućiti visoke procente šuta. Naša prednost je svakako kvalitet timske igre, ali i naših pojedinaca. Takođe, domaći teren svakako nije zanemarljiv faktor. Uvek ukažem na činjenicu koliki značaj u pobedama imaju naši navijači pa ću to i ovog puta iskoristiti kao pozivnicu da dođu u što većem broju i pruže nam podršku koja nam je nephodna kako bismo 2012. godinu završili trijumfalno. Niko ne može da računa na sigurne bodove i zato smo dodatno motivisani da i protiv Zadra pružimo dobru igru i zabeležimo još jednu pobedu. Prema statističkim parametrima Romeo Trevis je njihov vodeći igrač, ali mi nesmemo da potcenimo nijednog nijednog njihovog igrača“, konstatovao je Vukoičić.

Iz Zvezde su poručili da besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na blagajni „Pionira“ od 16 časova pa sve do početka meča. Jedna osoba uz fotokopiju lične karte može da preuzme najviše četiri ulaznice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve