Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.11.2012.

21:57

Skariolo: Nije mnogo teška grupa

Selektor košarkaša Španije Serđo Skariolo rekao je posle žreba grupa za EP 2013. u Sloveniji da nisu dobili tešku grupu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Španija, koja brani titulu, nalazi su u grupi C sa domaćinom Slovenijom, zatim Hrvatskom, Poljskom, Gruzijom i Češkom.

Ipak, italijanski stručnjak, kaže da će realnu sliku imati tek nakon što vidi koji igrači će se odazvati pozivu u nacionalnu selekciju.

Treba biti mudar i sačekati, da vidimo koji igrači će zaigrati za svoje selekcije, tek tada ćemo imati realnu sliku o snazi grupe. Jasno je da Slovenija ima kvalitetan i izuzetno motivisan tim, Hrvatska je podmladila ekipu i ima mnogo mladih i talentovanih košarkaša, ali će im se verovatno pridružiti i neki iskusniji“, kaže Skariolo.

Selektor Špnaca ističe da selekcije Poljske, Češke i Gruzije imaju respektabilne timove, ali nisu košarkaška sila.

To su sve dostojni protivnici koji imaju dobre igrače i jake domaće lige, ali po jačini spadaju u srednju evropsku košarkašku klasu“.

Trener milanskog Armanija smatra da treba ići korak po korak i tempirati formu kako bi čitav turnir odigrali na visokom nivou.

U situaciji kada svaku utakmicu morate da odigrate na najvišem nivou, važno je biti složan i sačuvati takmičarski duh, kako bi nadigrali i najteže protivnike“, zaključio je Skariolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve