Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.11.2012.

16:47

Pobeda Bamberga, poraz Bešiktaša

Partizanovi rivali u Evroligi iz Nemačke i Turske imali su polovičan učinak u nedelju, Bamberg je slavio, a Bešiktaš izgubio.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bamberg je u derbiju nemačkog šampinata savladao Bajern Minhen sa 76:68, dok je bolji od Bešiktaša bio Banvit sa 79:69.

Barselona i CSKA su takođe ostvarili pobede, od Partizanovih rivala iz Evrolige, dok "crno-beli" igraju u ponedeljak.

Najbolji u porazu Bešiktaša bio je Džejms Kristofer sa 25 poena, Damir Markota je ubacio 12, a Kurtis Džerels 11. Vladimir Štimac imao je 8 poena i 6 skokova za Banvit, koji je predvodio Kenan Bajramović sa 16 poena i 8 skokova.

"Pokazali smo da smo jedna od najboljih ekipa u Turskoj i da bez problema možemo da se takmičimo u Evroligi. Odigrali smo dobru odbranu na njihovim spoljnim igračima. Dobro smo zagrađivali i uspeli smo da nadigramo Bešiktaš u svim segmentima igre", rekao je srpski reprezentativac Štimac.

Ključan igrač u pobedi Bamberga bio je Anton Gravel sa pet poena u poslednja dva minuta, a bio je i najefikasniji sa 14. Brendon Tomas je predvodio Bavarce sa 16 poena. Bogdan Radosavljević nije igrao.

U nedelju je pobedu ostvarila i Barselona, CSKA je u subotu deklasirao Minsk u VTB ligi sa 90:48 (Micov 11p 2sk, Krstić 0p za tri minute, Teodosić i Erceg nisu igrali, Krismas 16p, Voroncevič 10p, 14sk), dok Partizan mt:s u ponedeljak u ABA ligi gostuje Union Olimpiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve