Nova vest
Košarka

Sreda, 31.10.2012.

08:59

Počela NBA, Majami šampionski

Protekle noći počela je nova sezona u NBA ligi, a Majami je odbranu titule počeo trijumfom nad Bostonom na svom terenu sa 120:107.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U ostalim mečevima prve večeri u najjačoj ligi na svetu, Dalas je u Los Anđelesu pobedio Lejkerse sa 99:91, dok je Klivlend bio bolji od Vašingtona sa 94:84.

Prvog dana nove sezone na terenu se nije našao nijedan od trojice srpskih igrača, pošto je Darko Miličić ostao na klupi Seltiksa.

Pred sam početak nove sezone, košarkaši Majamija konačno su dobili svoje šampionsko prstenje, a potom su na terenu nastavili tamo gde su stali posle trijumfa nad Oklahomom u finalnoj seriji. Od prve četvrtine protiv Seltiksa držali su prednost u svojim rukama, a iako su gosti pokušali da se vrate u poslednjoj, nisu uspeli ni da dođu do jednocifrenog zaostatka.

Majami je na otvaranju sezone predvodio Dvejn Vejd sa 29 poena, tri više od Lebrona Džejmsa, koji je imao i deset skokova. Sjajnu partiju pružio je i Kris Boš sa 19 poena i deset skokova, kao i Rej Alen, koji je upisao isti broj poena na debiju za Hit i to baš protiv svog bivšeg kluba. U redovima Seltiksa, Pol Pirs je postiao 23 poena, dok je Ražon Rondo dodao 20, uz sedam skokova i 13 asistencija.

Uprkos tome što su u novu sezonu ušli dosta oslabljeni i bez prve zvezde Dirka Novickog, Maveriksi su iznenadili Lejkerse. Teksašani su domaćina dobili zahvaljujući odličnoj timskoj igri, čemu u prilog ide i činjenica da su šestorica igrača imali dvocifren učinak. Najbolji među njima bio je Deren Kolison sa 17 poena, dok je Brendan Rajt meč završio sa 14 poena. Kod Lejkersa, Pau Gasol je postigao 23 poena i imao 13 skokova, dok je Kobi Brajant imao poen manje.

Kavalirsi su na svom terenu bili bolji od Vašingtona, a do te pobede predvodio ih je Kajri Irving sa 29 poena i šest poena. Jednako zaslužan i Anderson Varežao sa 23 skoka i po devet poena i skokova. U timu Vizardsa, Džordan Kraford je bio najefikasniji sa 11 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Jan Veseli za 21 minut na terenu postigao sedam poena i imao četiri skoka i jednu asistenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve