Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.10.2012.

21:44

Stojaković: Počeću od nule

Bivši srpski košarkaš Predrag Stojaković želi i posle okončanja igračke karijere da ostane u košarci, ali će da krene od početka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nekadašnji NBA as okončao je karijeru u decembru prošle godine, nakon što je osvojio prvu i jedinu titulu.

Stojaković je tokom NBA karijere igrao za Sakramento Kingse, Indijana Pejserse, Nju Orleans Hornetse i poslednju za Dalas Meverikse sa kojima je osvojio toliko željeni prsten.

"Želim i da posle penzionisanja ostanem u košarci. Razmišljao sam o nekoliko mogućnosti, da budem trener, skaut ili menadžer. Ali sigurno ću da počnem od nule", istakao je Stojaković.

Stojaković je košarkaško ime stekao u solunskom PAOK-u, dok je zaista zablistao u dresu Kingsa u NBA.

"Svake godine sam pokušavao da budem bolji, prvo da postanem starter, pa All Star, pa šampion. Teško je održati taj nivo. Igrao sam u mnogo posebnih utakmica, sa mnogo emocija, kao što je finale konferencije 2002. protiv Lejkersa. Imali smo šansu, ali smo je propustili. To je velika šteta", rekao je Stojaković koji je 13 godina igrao u NBA ligi.

Srpski košarkaš je istakao da se od igrača naviše divio Reju Alenu u NBA, a Huanu Karlosu Navaru u Evropi.

Dodao je da je najveći problem za prelazak evropskog igrača u NBA fizička osnova koja postoji "preko bare", te prilagođavanje drugačijem načinu života.

Podsetite se karijere Peđe Stojakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve