Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.09.2012.

08:57

DV: Zvezda i Cedevita favoriti

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević istakao je da su favoriti u regionalnoj ABA ligi Crvena zvezda Diva i zagrebačka Cedevita, ali da veruje u svoj tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević smatra da ovu ekipu očekuje "velika budućnost", ako klub uspe da obezbedi "minimalne uslove" za funkcionisanje.

"Imaju mnogo talenta, ali treba od talenta da postanu veliki igrači, a to se ne radi brzo, ali se radi svaki sekund. Verujem u talenat, a po njemu je u rangu sa generacijom kojoj je predvodnik bio (Vlade) Divac", rekao je Vujošević.

Vujošević je na druženju Partizana sa novinarima kazao da je celokupni budžet za funkcionisanje kluba oko dva i po miliona evra, ali da ni ta sredstva nisu obezbeđena.

Najstariji igrač u Partizanu ove sezone ima 27 godina, a crno-beli će posle dugo vremena igrati bez iskusnih veterana.

"Bez rizika nema uspeha. Ovo je tim u kome nije kupljen nijedan igrač. Nije koncepcija 'ako ne sad, onda propast'. Treba obezbediti kontinuitet mirnog rada, jer rezultati dodju ako se uz talenat radi. Verujem da će i ova sezona biti trofejna. Budućnost ovog tima je velika ako se obezbede minimalni uslovi", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je ocenio da je budžet od dva i po miliona evra za kompletno funkcionisanje kluba jako mali u odnosu na ono što je klub uradio prethodnih godina.

Vujošević je pozvao državu da pomogne Partizanu, a političare da se ne ponašaju "prema svojim afinitetima" i da ne daju novac kao da je njihov lični.

"Nije meni problem što Crvena zvezda stvara odličnu ekipu, mislim da je to dobra stvar za košarku. Nije problem ni što se Radnički pojačava, to je dobro za region. Ali, nemojte da Partizan nema za osnovne stvari. Ne prozivam ja druge što oni imaju, nego pravim poređenje i govorim u kakvoj smo situaciji mi koji smo ipak nešto uradili i obezbedili ovom gradu: i praznike i pune arene i šampionske titule i igrače", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je otkrio da je delegacija sportskog društva bila na sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem i da je tražena "minimalna pomoć" za vaterpolo i košarkaški klub.

"On je obećao tu pomoć i nadam se da će to da se realizuje", rekao je Vujošević.

Partizan sezonu počinje u petak utakmicom protiv Zadra u Jadranskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve